Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Πάρα πολύ νόστιμη και εύκολη κολοκυθόπιτα που γίνεται ανάρπαστη κάθε φορά που τη φτιάχνω!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί 35*40.
Υλικά
-
1 κιλό τριμμένα κολοκύθια
-
10 αυγά
-
2 φλυτζάνες φαρινάπ
-
2 φλυτζάνες ελαιόλαδο (450 γρ. περιπου)
-
2 φλυτζάνες τυρί τριμμένο (250 γρ. περίπου) εγώ βάζω edam
-
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα (150-200 γρ. περίπου)
-
λίγο αλάτι
-
10-15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-
Για το τελείωμα
-
100 γρ. τυρί τριμμένο (εγώ βάζω ξανά edam εδώ)
-
1/2-1 φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη
-
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
-
100 γρ. φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη.
-
2
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
-
3
Πάνω στην επιφάνεια της πίτας βάζουμε τα υλικά για το τελείωμα με τη σειρά που τα γράφουμε.
-
4
Μια στρώση από το τριμμένο τυρί, από πάνω σκορπίζουμε τη φρυγανιά, μετά ρίχνουμε τη φέτα εδώ κι εκεί και τέλος σκορπίζουμε το βούτυρο σε διάφορα σημεία.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Σχόλια