κύρια φωτογραφία συνταγής Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο
Kleoniki00
Kleoniki00 @cook_8457210
,

Μία γευστική τάρτα, ιδανική για παιδικά πάρτι αλλά και για finger food σε όμορφες βραδιές με φίλους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε στο κοτόπουλο να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.Η ίδια συνταγή γίνεται νοστιμότατη βάζοντας τη μισή αναλογία κοτόπουλου και τα υπόλοιπα 250 γρ. βάζοντας μανιτάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
8-10 άτομα
  1. 1 πακέτο φύλλο έτοιμο τάρτας
  2. Πιπεριές (κόκκινη – κίτρινη – πορτοκαλί)
  3. 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε κύβους
  4. Λίγο άνηθο και λίγο θυμάρι
  5. Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη για την ντομάτα
  6. Λίγο κρασί λευκό
  7. 100 γρ παρμεζάνα, 100 γρ κεφαλοτύρι, 50 γρ γκούντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι για τηγάνισμα.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι πιπέρι για να πάρει το κοτόπουλο άρωμα. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα και μετά από λίγο και το κρασί.

  3. 3

     Βάζουμε τη ντομάτα και λίγη ζάχαρη για να μην πικρίσει το φαγητό μας.

  4. 4

    Περιμένουμε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, και στο τέλος το σβήνουμε με κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Βάζουμε το φύλλο στον πάτο ενός πυρέξ (αφού πρώτα βάλουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει) και τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι.

  6. 6

    Αφού κρυώσει λίγο το κοτόπουλο το βάζουμε στο πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω τα τυριά.

  7. 7

    Σε προθερμασμένο φούρνο, βάζουμε την τάρτα για να ψηθεί περίπου 30 λεπτά στους 190ο C.

  8. 8

    Σερβίρουμε χλιαρό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Πολύ νόστιμη τάρτα! Έβαλα λιαστή ντομάτα, αντί για φρέσκια που δεν είχα και έκανα την παραλλαγή με τα μανιτάρια που γράφεις στα μυστικά. Είναι πολύ καλή συνταγή για να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα βραστού κοτόπουλου.

Από

Kleoniki00
Kleoniki00 @cook_8457210
στις
,