κύρια φωτογραφία συνταγής Αλμυρή τάρτα της μανούλας

Αλμυρή τάρτα της μανούλας

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
ΣοφίαΣέρρες
ΣοφίαΣέρρες @cook_8513600
,ΕΛΛΑΔΑ

Η αλμυρή τάρτα της μανούλας δεν είναι αλλό απο μιά παραλλαγή πίτσας με πανεύκολη ζύμη τάρτας που μου έμαθε η μανούλα μου και με εχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε όλες τις περιστάσεις! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε για τη γέμιση φέτα ελιές η όποιο μπαχαρικό. Εγώ έχω προσθέσει και κάρυ και η γεύση ήταν ξεχωριστή!! Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

34 Minutes
6-8 άτομα
  1. ΖΥΜΗ
  2. 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  4. 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  5. 2 κουταλακια μπεικιν παουντερ
  6. ΓΕΜΙΣΗ
  7. 2 αυγά χτυπημένα
  8. 1/4 φλυτζ.τσαγιού νερό
  9. 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  10. 200 γραμμ. τυρί τριμμένο
  11. 2-3 φέτες κασέρι
  12. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  13. λίγη γαλοπούλα και μπέικον (προαιρετικά)
  14. λίγο μοσχοκάρυδο
  15. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνω όλα τα υλικά της ζύμης και απλώνω με τα χέρια σε ένα ταψί η πυρέξ.

  2. 2

    Διαλύω τις δύο κουταλιές αλεύρι στο νερό.

  3. 3

    Αμεσως μετά ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ενα μπόλ και ρίχνω το μείγμα με το αλεύρι και το νερό.

  4. 4

    Ανακατεύω καλά ώσπου να γίνει το μείγμα μου σαν χυλός.

  5. 5

    Περιχύνω την τάρτα και ψήνω σε μεσαία σχάρα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (4)

Nataly
Nataly @cook_8456464
πολύ ωραία η συνταγή σου δειχνει εύκολη και είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμη.
Αυτήν την ζύμη την εχεις χρησιμοποιήσει και για έλλες τάρτες?

Από

ΣοφίαΣέρρες
στις
,ΕΛΛΑΔΑ