Αλμυρό κέικ by Flora
Υλικά
-
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
-
3 αυγά
-
150 ml μαργαρίνη σοφτ λιωμένη
-
100 ml γάλα
-
250 γρ. φέτα σε κυβάκια
-
100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
-
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγη μαργαρίνη σοφτ και αλεύρι για τη φόρμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο Flora Soft με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
-
2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
-
3
Ρίχνουμε τα αυγά στο μπολ του μίξερ, μαζί με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και το γάλα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
-
4
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, που το έχουμε ενώσει με το μπέικιν πάουντερ.
-
5
Τα χτυπάμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα και όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά σταματάμε το μίξερ.
-
6
Προσθέτουμε τη φέτα και το τριμμένο τυρί, τα αρωματικά και τα καρύδια.
-
7
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με ξύλινο κουτάλι.
-
8
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε για 60 λεπτά περίπου.
-
9
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
-
10
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε φέτες.
-
11
Τρώγεται χλιαρό ή κρύο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια