Αλμυρό κέικ με κίτρινο τυρί, ζαμπόν και ελιές
Ένα πανεύκολο και νόστιμο αλμυρό κέικ που μπορείτε να το σερβίρετε ως πρώτο ή κύριο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κομματάκια από ζαμπόν και από τις ελιές τα αλευρώνουμε πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα, για να μην "κάτσουν" στον πάτο του ταψιού.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε τη φόρμα (μεσαίου μεγέθους ή φόρμα για κέικ).
-
2
Κόβουμε το ζαμπόν και τις ελιές (από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι) σε μικρά κομμάτια.
-
3
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το ζαμπόν, τις ελιές και τη μισή ποσότητα του τυριού και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά λίγο λίγο και ανακατεύουμε και πάλι.Ρίχνουμε στο μείγμα μια πρέζα ζάχαρη.
-
5
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
-
6
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) στους 180 βαθμούς. Το κέικ είναι έτοιμο εάν,όταν βυθίσουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, αυτή βγαίνει καθαρή.
Σχόλια (4)