edessaia
edessaia @cook_8499006
,greece

Αλμυρό κέικ τέλιο συνοδευτικό για τον καφέ ή για μπουφέ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου μόνο που έχω κανει κάποιες αλλαγές. Επίσης εμένα αυτή η δόση μου βγάζει μία φόρμα του κέικ στρόγγυλη και μία μακρόστενη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 δόσεις Υλικά για
  2. 1 1/2 κούπας γιαούρτι(εγώ βάζω στραγγιστό)
  3. 2 κούπες τριμμένο ρεγγάτο
  4. 2 κούπες τριμμένη γραβιέρα
  5. 1 κούπα ζαμπόν σε τετραγωνάκια
  6. 1 κούπα λουκάνικο φρανκούρτης
  7. 4 κούπες αλεύρι
  8. 6 αυγά χωρισμένα
  9. πράσινη και κόκκινη πιπεριά (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σέ μία λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα κροκάδια εκτός απο τα ασπράδια και τις πιπεριές.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα κάπως σφιχτή.

  3. 3

    Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα της λεκανίτσας.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος που θα το ψήσουμε και πασπαλίσουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές αν βάλουμε.

  5. 5

    Ψηνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά. Εγώ το ψήνω στους 160ο 35' περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

mariav3k
mariav3k @1706mv
Καλησπερα επειδη θελω να φτιαξω την συνταγη..γραφεις οτι η ειναι για μια στρογγυλή και μια μακρόστενη φόρμα. ..στην φωτογραφία βλεπω οτι ειναι η μεγαλη στρογγυλή φορμα...με την δοσολογια που δίνεις θα καταφερω να βγει η ποσοτητα και για την στρογγυλή και για την μακρόστενη

Από

edessaia
edessaia @cook_8499006
στις
,greece