Αλμυρό κέικ με τυριά ζαμπόν και λουκάνικο
Αλμυρό κέικ τέλιο συνοδευτικό για τον καφέ ή για μπουφέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου μόνο που έχω κανει κάποιες αλλαγές. Επίσης εμένα αυτή η δόση μου βγάζει μία φόρμα του κέικ στρόγγυλη και μία μακρόστενη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σέ μία λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα κροκάδια εκτός απο τα ασπράδια και τις πιπεριές.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα κάπως σφιχτή.
-
3
Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα της λεκανίτσας.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος που θα το ψήσουμε και πασπαλίσουμε με τις ψιλοκομμένες πιπεριές αν βάλουμε.
-
5
Ψηνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά. Εγώ το ψήνω στους 160ο 35' περίπου.
Σχόλια (4)