Αλμυρό Τσουρέκι Τερκενλής

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
nastemma, 10.09.08

Περιγραφή

Αλμυρό τσουρέκι με τυριά....

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2.100 γραμ αλεύρι σκληρό
  • 100 γραμ μαγιά
  • 550 ml γάλα
  • 30 γραμ ζάχαρη
  • 800 γραμ φρέσκο βούτυρο
  • 20 αβγά
  • 800 γραμ τυρί (διάφορα)
  • 30 γραμ κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 12 γραμ αλάτι αρωματισμένο με βασιλικό
  • ελιές, ντομάτα
  • 250 γραμ βούτυρο σφολιάτας (για τις βόλτες)
  • 100 γραμ φρέσκο βούτυρο λειωμένο (για τη γέμιση)
  • 300 γραμ κεφαλοτύρι (τριμμένο για τη γέμιση)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Γάλα , Τυριά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πιάνουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι, χλιαρό γάλα και ζάχαρη.
  2. Μόλις το προζύμι φουσκώσει, ζυμώνουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά (βούτυρο, ζάχαρη, γάλα, αβγά, αλάτι, αλεύρι).
  3. Μόλις δέσει το ζυμάρι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τα διάφορα τυριά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
  4. Χρησιμοποιώντας το βούτυρο σφολιάτας, το ανοίγουμε φύλλο, κάνοντας μια διπλή "βόλτα". Αφού ξεκουραστεί, το ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με το λειωμένο βούτυρο, βάζουμε τη γέμιση (τριμμένο κεφαλοτύρι), τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
  5. Γεμίζουμε με τα κομμάτια της ζύμης, τα σκεύη της προτίμησής μας και τα στοφάρουμε για 30 λεπτά περίπου (40°)
  6. Τα αλείφουμε με αβγό και τα γαρνίρουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180° για 40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή παρουσιάστηκε στη Βαβυλωνία των γεύσεων από τον ζαχαροπλάστη Παύλο Τερκενλή

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 12-9-08  
    20 αυγά? Θα γινότανε άραγε με λιγότερα?
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 12-9-08  
    δεν θα έλεγα ότι είναι πολλά, αν σκεφτείς ότι βάζει 2 κιλά αλεύρι.
    Στα απλά τσουρέκια στο κιλό βάζουμε 5!!!! χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-9-08  
    αν κόψεις βούτυρο κόψε και αυγά.το απλό τσουρεκάκι και με 3 αυγουλάκια μιά χαρά βγαίνει.δεν είναι όμως τόσο κακά τα αυγά.κάνεις που κάνεις την αμαρτία :)
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 13-9-08  
    Ποιό είναι το βούτυρο σφολιάτας?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από soula, 9-10-08  
    Kαθως διαβάζω την συνταγή αναρωτιεμαι
    και εγώ είναι το βούτυρο σφολιάτας και
    που το βρισκουμε;
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 9-10-08  
    ισως ειναι το βιταμ λιωμενο..
    #
    Σχόλιο από JOAN1429, 23-9-09  
    Αγαπητές φίλες και φίλοι, επειδή πολλοί θα έχετε την απορία, όπως κι εγώ άλλωστε, για το βούτυρο σφολιάτας της συνταγής, να σας πω ότι επικοινώνησα με το ζαχ/στείο του Τερκενλή στη Θσ/κη και μου είπαν ότι είναι το Βιτάμ. Καλή μας επιτυχία λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από hrysa22, 12-11-09  
    THA MPOROUSA NA KANO AYTH TH SUNTAGH GIA GLYKO TSOUREKI? PSAXNO TH SUNTAGH TERKENLH GIA TSOUREKIA.POSH ZAXARH THA HTHELE?
    #
    Σχόλιο από Jelly, 17-10-13  
    πεντανόστιμο φαίνεται!

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 12-9-08  
    20 αυγά? Θα γινότανε άραγε με λιγότερα?
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 12-9-08  
    δεν θα έλεγα ότι είναι πολλά, αν σκεφτείς ότι βάζει 2 κιλά αλεύρι.
    Στα απλά τσουρέκια στο κιλό βάζουμε 5!!!! χαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-9-08  
    αν κόψεις βούτυρο κόψε και αυγά.το απλό τσουρεκάκι και με 3 αυγουλάκια μιά χαρά βγαίνει.δεν είναι όμως τόσο κακά τα αυγά.κάνεις που κάνεις την αμαρτία :)
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 13-9-08  
    Ποιό είναι το βούτυρο σφολιάτας?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από soula, 9-10-08  
    Kαθως διαβάζω την συνταγή αναρωτιεμαι
    και εγώ είναι το βούτυρο σφολιάτας και
    που το βρισκουμε;
    #
    Σχόλιο από λωξαντρα, 9-10-08  
    ισως ειναι το βιταμ λιωμενο..
    #
    Σχόλιο από JOAN1429, 23-9-09  
    Αγαπητές φίλες και φίλοι, επειδή πολλοί θα έχετε την απορία, όπως κι εγώ άλλωστε, για το βούτυρο σφολιάτας της συνταγής, να σας πω ότι επικοινώνησα με το ζαχ/στείο του Τερκενλή στη Θσ/κη και μου είπαν ότι είναι το Βιτάμ. Καλή μας επιτυχία λοιπόν!!!
    #
    Σχόλιο από hrysa22, 12-11-09  
    THA MPOROUSA NA KANO AYTH TH SUNTAGH GIA GLYKO TSOUREKI? PSAXNO TH SUNTAGH TERKENLH GIA TSOUREKIA.POSH ZAXARH THA HTHELE?
    #
    Σχόλιο από Jelly, 17-10-13  
    πεντανόστιμο φαίνεται!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της epap
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris