Amaranthus blitum
Ποώδες μονοετές εδώδιμο φυτό (χόρτο) με πράσινα φύλλα, (επιστημονική ονομασία Amaranthus blitum), που τρώγεται συνήθως βραστό. Και για να γίνω πιό σαφήςΦανταστείτε καλοκαιράκι, ντάλα μεσημέρι, βλήτα σαλάτα, πατάτες τηγανιτές, φέτα και μπύρα. Έχετε τίποτα καλύτερο?
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Ένα και μοναδικό μυστικό.Να υποχρεώσετε το φίλο/η/ συντροφο σας να φάει και αυτός, για να απολαύσετε και εσείς τα βλήτα με το σκόρδο χωρίς άγχος.Τη συνταγή την προσθέτω όχι για να σας τη μάθω αλλά για να σας τη θυμήσω.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε με πολλά νερά τα βλήτα. Στο τελευταίο νερό πάντα προσθέτω λίγο ξύδι (για τυχόν ανεπιθύμητους φίλους).
-
2
Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτω νερό και αφού πάρει βράση προσθέτω και αλάτι.
-
3
Ρίχνουμε και τα βλήτα στο κοχλαστό νερό. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, αλλά να διατηρήσουμε το χρώμα τους και το "σχήμα"τους.
-
4
Όταν έχουν βράσει και όχι παραβράσει, σταγγίζουμε και σερβίρουμε με καλής ποιότητας ελαιόλαδο, απαραιτήτως ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι.
Σχόλια (18)