Amaretto sour

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
Σουηδός Μάγειρας, 09.09.12

Περιγραφή

Κοκτέιλ κλασσικό..
Amaretto sour

Τι χρειαζόμαστε:

  • amaretto
  • χυμό φρέσκου λεμονιού (καλά σουρωμένου)
  • παγάκια
  • προαιρετικά κερασάκια μαρασκίνο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χρησιμοποιούμε κοντά ποτήρια ουίσκυ (αν προτιμάτε, καλά παγωμένα).
  2. Σε κάθε ένα προσθέτουμε μία δόση Αmaretto, ίδια δόση χυμό φρέσκου λεμονιού και 3-4 παγάκια.
  3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε καρφώνετε σ'ένα αναδευτήρα ένα κερασάκι μαρασκίνο και το τοποθετείτε στο ποτήρι. Προσωπικά μ'αρέσει χωρίς..

16 Όλα

#
Σχόλιο από july88, 17-9-12  
Είμαι στη τελική διαδικασία για ένα λικερ με μούσμουλα που φτιάχνω οπότε θα το δοκιμάσω σε καμιά ΄βδομάδα το κοκτέιλ σου
#
Σχόλιο από agapoulas, 1-10-12  
Λάθος! Το Amaretto Sour (και γενικά τα sour) περιέχουν λεμόνι ΚΑΙ ζάχαρη, πράγμα πού στο εξωτερικό το ονομάζουν sweet and sour mix. Το ποτό φτιάχνεται με 2 δόσεις Αμαρέττο, 1 δόση λεμόνι 1 δόση σιρόπι ζάχαρης (η ένα κουταλάκι τού γλυκού) ζάχαρη. Το σιρόπι είναι αναλογία 1 πρός 1 νερό με ζάχαρη χτυπημένα καλά στο μπλέντερ. Βάζουμε πάγο στο ποτήρι για όση ώρα προετοιμάζουμε το ποτό. Το ποτό χτυπιέται στο boston shaker ή στο 3 part shaker καλά ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟ. Πετάμε τον πάγο τού ποτηριού και βάζουμε καινούργιο ΑΦΟΥ τινάξουμε καλά το ποτήρι, κατά προτίμηση τριμμένο. ρίχνουμε το ποτό over ice και στο τέλος ένα κερασάκι μαρασκίνο.
#
Σχόλιο από agapoulas, 1-10-12  
Υπάρχει παραλλαγή με την ζάχαρη στο χείλος τού ποτηριού (άχνη κατα προτίμηση) καθώς επίσης και egg-nogg με ασπράδι αυγού.
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 1-10-12  
Agapoulas,ξέρω μόνο την παραλλαγή με τη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού και το maraskino cherry εντός,και δεν το προτιμώ..
Έδωσα την συνταγή,ακριβώς όπως αρέσει σε μένα,απλώς sour..
#
Σχόλιο από agapoulas, 14-10-12  
Ελα βρε Σουηδέ Μάγειρα, δεν θα μαλώσουμε κιόλας.. η αλήθεια είναι ότι με τη ζάχαρη δεν βγαίνει γαλακτομπούρεκο όπως ακούγεται.. Σίγουρα δεν είσαι τύπος τού June Bug..
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 14-10-12  
Ίσα-ίσα,λατρεύω τις τροπικές γεύσεις.Το παραδέχομαι ότι το sweet and sour mix,ταιριάζει στο June Bug..
#
Σχόλιο από july88, 23-11-12  
5 πιρουνάκια για αυτό το ποτάκι. Μου αρέσει πάρα πολύ και το συνήθιζα ιδιαίτερα με τις ζέστες, αλλά και τώρα μια χαρά είναι μιας και εγώ δεν είμαι λάτρης των δυνατών ποτών.
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 23-11-12  
Στην υγειά σου,Πόπη!!! ;)
#
Σχόλιο από DESPOULA, 24-11-12  
Αγαπημένο....εδώ και χρόνια....!!!!
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 24-11-12  
Χαίρομαι που σας αρέσει!! :)
#
Σχόλιο από tastes to dream, 12-2-13  
Λατρεμένη επιλογή εδώ και χρόνια!!!!! Μπράβο που ανέβασες την πρόταση! Έτσι ακριβώς το προτιμώ με χυμό λεμονιού.
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 13-2-13  
Σ'ευχαριστώ!!Κι εγώ το λατρεύω! :)
#
Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 4-8-13  
Σ'ευχαριστώ!!! :-)
#
Σχόλιο από Maria077, 26-1-14  
Apla Telio!!!
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 26-1-14  
Χαίρομαι που σας άρεσε!!!!

7 Σχόλια

#
Σχόλιο από july88, 17-9-12  
Είμαι στη τελική διαδικασία για ένα λικερ με μούσμουλα που φτιάχνω οπότε θα το δοκιμάσω σε καμιά ΄βδομάδα το κοκτέιλ σου
#
Σχόλιο από agapoulas, 14-10-12  
Ελα βρε Σουηδέ Μάγειρα, δεν θα μαλώσουμε κιόλας.. η αλήθεια είναι ότι με τη ζάχαρη δεν βγαίνει γαλακτομπούρεκο όπως ακούγεται.. Σίγουρα δεν είσαι τύπος τού June Bug..
#
Σχόλιο από july88, 23-11-12  
5 πιρουνάκια για αυτό το ποτάκι. Μου αρέσει πάρα πολύ και το συνήθιζα ιδιαίτερα με τις ζέστες, αλλά και τώρα μια χαρά είναι μιας και εγώ δεν είμαι λάτρης των δυνατών ποτών.
#
Σχόλιο από DESPOULA, 24-11-12  
Αγαπημένο....εδώ και χρόνια....!!!!
#
Σχόλιο από tastes to dream, 12-2-13  
Λατρεμένη επιλογή εδώ και χρόνια!!!!! Μπράβο που ανέβασες την πρόταση! Έτσι ακριβώς το προτιμώ με χυμό λεμονιού.
#
Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
#
Σχόλιο από Maria077, 26-1-14  
Apla Telio!!!

7 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 1-10-12  
Agapoulas,ξέρω μόνο την παραλλαγή με τη ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού και το maraskino cherry εντός,και δεν το προτιμώ..
Έδωσα την συνταγή,ακριβώς όπως αρέσει σε μένα,απλώς sour..
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 14-10-12  
Ίσα-ίσα,λατρεύω τις τροπικές γεύσεις.Το παραδέχομαι ότι το sweet and sour mix,ταιριάζει στο June Bug..
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 23-11-12  
Στην υγειά σου,Πόπη!!! ;)
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 24-11-12  
Χαίρομαι που σας αρέσει!! :)
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 13-2-13  
Σ'ευχαριστώ!!Κι εγώ το λατρεύω! :)
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 4-8-13  
Σ'ευχαριστώ!!! :-)
#
Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 26-1-14  
Χαίρομαι που σας άρεσε!!!!

2 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από agapoulas, 1-10-12  
Λάθος! Το Amaretto Sour (και γενικά τα sour) περιέχουν λεμόνι ΚΑΙ ζάχαρη, πράγμα πού στο εξωτερικό το ονομάζουν sweet and sour mix. Το ποτό φτιάχνεται με 2 δόσεις Αμαρέττο, 1 δόση λεμόνι 1 δόση σιρόπι ζάχαρης (η ένα κουταλάκι τού γλυκού) ζάχαρη. Το σιρόπι είναι αναλογία 1 πρός 1 νερό με ζάχαρη χτυπημένα καλά στο μπλέντερ. Βάζουμε πάγο στο ποτήρι για όση ώρα προετοιμάζουμε το ποτό. Το ποτό χτυπιέται στο boston shaker ή στο 3 part shaker καλά ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟ. Πετάμε τον πάγο τού ποτηριού και βάζουμε καινούργιο ΑΦΟΥ τινάξουμε καλά το ποτήρι, κατά προτίμηση τριμμένο. ρίχνουμε το ποτό over ice και στο τέλος ένα κερασάκι μαρασκίνο.
#
Σχόλιο από agapoulas, 1-10-12  
Υπάρχει παραλλαγή με την ζάχαρη στο χείλος τού ποτηριού (άχνη κατα προτίμηση) καθώς επίσης και egg-nogg με ασπράδι αυγού.

Άλλες φωτογραφίες

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της tastes to dream
ποτα ροφηματα
Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou