κύρια φωτογραφία συνταγής American swirl chocolate cheesecake
Eleanna90
Eleanna90 @cook_8476919
Θεσσαλονικη,Ελλαδα

Για όσους αγαπούν τα cheesecake, να η original αμερικάνικη συνταγή με σοκολάτα....

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο site http//zuccherodolce.blogspot.com/search/label/cheesecake . Την μετέφρασα εγώ και πρέπει να παραδεχτώ πως είναι πολύ πετυχημένη. Άλλαξα την ποσότητα της ζάχαρης από μία κούπα που έλεγε σε τρία τέταρτα γιατί με την σοκολάτα γινόταν πολύ γλυκό. Επίσης έβαλα δύο κούπες τριμμένο μπισκότο αντί για μιάμιση γιατί έβγαινε πολύ λεπτή η βάση.Μία συμβουλή που θέλω να δώσω είναι η σοκολάτα που θα διαλέξετε να είναι ειδικά για τέτοια χρήση και ΟΧΙ κουβερτούρα καθώς θα σας πήξει στο ανακάτεμα με το μίγμα.Την συνταγή την έχω κάνει πολλές φορές και νομίζω πως οι αλλαγές χρειάζονταν! Bon appettite!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12
  1. Για τη βάση
  2. 2 κούπες τριμμένο μπισκότο OREO
  3. 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  4. 1 βανίλια
  5. 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  6. Για την κρέμα
  7. 700 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου philadelphia
  8. 3/4 κούπας ζάχαρη
  9. 3 μεγάλα αυγά
  10. 1 κούπα πηχτή κρέμα γάλακτος
  11. 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  12. 1 κ. σούπας βανιλια
  13. 85 γρ. σοκολάτα λιωμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμένουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψάκι μας (διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπόμενο πάτο). Ανακατεύουμε μαζί το τριμμένο μπισκότο, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πατάμε το μίγμα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτα. Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

  2. 2

    Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου (είναι πολύ σημαντικό για να μη μας σπάσει το γλυκό στο ψήσιμο). Προθερμένουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει (υδρόλουτρο). Τυλίγουμε το ταψάκι με τρεις στρώσεις αλουμινόχαρτο για να αποτρέψουμε τυχόν διαρροές. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα τέσσερα λεπτά μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει "ελαφρύ". Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά (περίπου ένα λεπτό) και μαζεύοντας το μίγμα από τα πλαΐνά με ένα κουτάλι. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Το μίγμα πρέπει να γίνει "ανάλαφρο".

  3. 3

    Σε ένα ξεχωριστό μπωλ ανακατέψτε μαζί περίπου το ένα τρίτο του μίγματος και τη σοκολάτα. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σοκολάτας από πάνω σε κουταλιές. Με ένα μαχαίρι περιστρέψτε απαλά το μίγμα σοκολάτας μέσα στο υπόλοιπο μίγμα έτσι ώστε να δημιουργηθούν "στρόβιλοι".

  4. 4

    Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 70 - 80 λεπτά σε υδατόλουτρο για να μη μας "σπάσει" (το ταψάκι μας με το γλυκό μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με το ζεστό νερό). Γενικά δεν πρέπει να ροδίσει από πάνω. Μόλις ψηθεί κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για μία ώρα ακόμα. Μετά τη μία ώρα αφαιρούμε το γλυκό από το υδατόλουτρο και το αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ και το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Από

Eleanna90
Eleanna90 @cook_8476919
στις
Θεσσαλονικη,Ελλαδα