ΑΦΡΟΔΙΤΗμ
ΑΦΡΟΔΙΤΗμ @cook_8459531

Υπέροχη τούρτα σοκολάτας. Πανεύκολη και χωρίς πολλά αυγά ούτε σιρόπιασμα. Τη βρήκα στο youtube από το Cooking With Sugar και εντυπωσιάστηκα από την ευκολία της αλλά και τη σοκολατένια γεύση της. Είπα να τη μοιραστώ μαζί σας. Το διαφορετικό που έχει είναι ότι μοιάζει με την τούρτα σοκολάτας του Starbucks, η δικιά μας όμως θα είναι ολόφρεσκη και με δικά μας υλικά. Ελπίζω να σας αρέσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα φτάνει ίσα για να βάλετε κρέμα μεταξύ των παντεσπανιών και να καλύψετε την τούρτα. Φοβάμαι όμως ότι δεν αρκεί για ανάγλυφα με το κορνέ. Ίσως τότε χρειαστεί να αυξήσετε τη δόση κατά το ήμισυ ή να χρησιμοποιήσετε μία λευκή βουτυρόκρεμα για το κοντράστ. Εγώ στις φωτογραφίες μου την έχω στολίσει με τρίμματα λευκής σοκολάτας.Το βίντεο θα το βρείτε εδώ. Οι μετρήσεις σε φλιτζάνια είναι οι κλασσικές μετρήσεις στη ζαχαροπλαστική βλ. και τις Μετατροπές στις Συνταγές της παρέας αν θέλετε να μετατρέψετε σε γραμμάρια.Επίσης προσέξτε την ποιότητα της άχνης ζάχαρης, θέλει και καλό κοσκίνισμα.Δείτε και το βίντεο της συνταγής.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
8 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 1 δόση Κέικ Σοκολάτας (αντί για βραστό νερό, βάλτε 1 φλ. βραστό καφέ)
  3. Για την κρέμα 
  4. 1/2 φλ. βούτυρο το οποίο το λιώνουμε (προσοχή μην σας καεί)
  5. 2/3 φλ. κακάο (να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήσαμε για το παντεσπάνι)
  6. 3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη καλά
  7. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προσοχή εδώ, πρέπει να είναι οπωσδήποτε σε υγρή μορφή και όχι σκόνη για να μην κάνει κριτς κριτς).

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε ως παντεσπάνι.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε 2 ταψάκια των 22 εκατοστώντα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε. Στον πάτο σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα. Μοιράζουμε σε αυτά την υδαρή ζύμη και φουρνίζουμε αμέσως.

  3. 3

    Ψήνουμε για 35 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το φούρνο για να μην ξεφουσκώσει το παντεσπάνι. Όταν περάσει η ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι το κέντρο να δούμε αν βγαίνει στεγνό. Τότε θα είναι έτοιμο.

  4. 4

    Βγάζουμε από το φούρνο. Μετά από 5-10 λεπτά αναποδογυρίζουμε τα ταψάκια και αφήνουμε τα παντεσπανια πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πάρα πολύ καλά.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε την κρέμαΣε ένα μεγάλο μπώλ του μίξερ χτυπάμε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη με τη βανίλια, την κρέμα και το βούτυρο, γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να έχετε μία ωραία κρέμα. Αν τη θέλετε πιο υδαρή, ρίξτε λίγη κρέμα γάλακτος παραπάνω, αν πιο σφικτή, ρίξτε λίγη άχνη ζάχαρη ακόμη.

  6. 6

    Όταν τα παντεσπάνια έχουν κρυωσει για τα καλά (αντισταθείτε μην τα δαγκώσετε) σχηματίζετε την τούρτα σας όπως θέλετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

ΑΦΡΟΔΙΤΗμ
ΑΦΡΟΔΙΤΗμ @cook_8459531
Κύριοι της διαχείρισης, το λινκ που βάλατε σε παραπομπή για το "κέικ σοκολάτας" όπως το ονομάσατε, δεν δουλεύει καν. Θα προτιμούσα να μην λογοκρίνατε τη συνταγή μου ακόμη κι αν ένα μέρος της ομοιάζει με άλλη συνταγή. Ούτε μου αρεσει που βάλατε παραπομπή στα υλικά, για το λόγο ότι το κέικ αυτό πάει πακέτο με τη συγκεκριμένη κρέμα. Είναι σκόπιμο να φαίνονται όλα τα υλικά μαζί.

Από

ΑΦΡΟΔΙΤΗμ
ΑΦΡΟΔΙΤΗμ @cook_8459531
στις