Αμερικάνικο Cheesecake

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sofia24
sofia24 @cook_8494791

Χαμούλης!!! Τρελή αμερικανιά!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η διακόσμηση είναι ελεύθερη!!! Βάζετε από πάνω ό,τι τραβάει η ψυχή σας!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την βάση
  2. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  3. Για την κρέμα
  4. 1200 γρ. τυρί κρέμα
  5. 300 γρ. ζάχαρη
  6. 2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  7. 4 βανίλιες
  8. 6 αυγά και 2 κρόκους
  9. Για την διακόσμηση
  10. γλυκό αγριοκέρασο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

  2. 2

    Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μούλτι.

  3. 3

    Με λίγο λιωμένο βούτυρο περνάμε τα πλάγια της ταρτιέρας για να ξεφορμάρεται εύκολα το cheesecake.

  4. 4

    Στρώνουμε το μείγμα στον πάτο της ταρτιέρας διαμέτρου 28 εκ. με ψηλό χείλος και αποσπώμενη βάση και ψήνουμε στο φούρνο για 13 λεπτά.

  5. 5

    Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  6. 6

    Για την κρέμα,προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

  7. 7

    Είναι βασικό το τυρί κρέμα να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει και να σπάσουν τυχόν σβόλοι που έχει.

  8. 8

    Προσθέτουμε ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα. Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε καλά τα πλάγια του μπολ ώστε να μην μείνει τυρί που να μην έχει ανακατευτεί. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τους 2 κρόκους. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

  9. 9

    Πάλι με τη σπάτουλα καθαρίζουμε τα πλάγια του μπολ. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και αφού έχει γίνει όλο ένα μείγμα το ρίχνουμε στην ταρτιέρα μας. Με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα μας

  10. 10

    Βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 10 λεπτά και χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνουμε για 1,5 ώρες.

  11. 11

    Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και μετά με ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα που το είχαμε μέσα σε ένα ποτήρι με νερό, που το βάζουμε άκρη άκρη στο ταψάκι και γύρω γύρω με πολύ προσοχή ξεκολλάμε το κέικ.

  12. 12

    Το αφήνουμε έτσι χωρίς να βγάζουμε το τσέρκι μέχρι να κρυώσει καλά (2 ώρες).

  13. 13

    Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

  14. 14

    Πριν το σερβίρουμε, περιχύνουμε με το αγριοκέρασο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sofia24
sofia24 @cook_8494791
στις