sigur-ros
sigur-ros @cook_8468505
Athens,Greece

Το ωραιότερο Κέικ Καρότου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κόψετε το κέικ σε κομμάτια και να τα καταψύξετε! Τα βγάζετε από την κατάψυξή και μετά από 5 -10 λεπτά θερμοκρασίας δωματίου είναι ετοιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. 280 γρ. Αλεύρι
  2. 350 γρ. Ζάχαρη
  3. 230 ml. Λάδι Αραβοσίτου
  4. 2 Κουταλιές Του Γλυκού Σόδα
  5. 2 Κουταλιές Του Γλυκού Κανέλα
  6. 900 γρ. Τριμμένα Καρότα
  7. 150 γρ. Σταφίδες ( κατά προτίμηση ξανθές)
  8. 150 γρ. Καρύδια Τριμμένα Χοντρά
  9. ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
  10. 600 γρ. Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  11. 1 Κουταλιά του Γλυκού Βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα..Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στο πρώτο μπολ μαζί με τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμες 24-26 cm και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ.

  2. 2

    Ενώ ψήνετε το κέικ, χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι να γίνουν κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

  3. 3

    Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν. Βάζουμε την μίση κρέμα πάνω στο ένα κέικ και προσεκτικά βάζουμε το άλλο από πάνω. Απλώνουμε το υπόλοιπο γλασο παντού και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια!

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

Konstantina Koffa
Konstantina Koffa @cook_16257039
Θελω και εγω να το κανω και ήθελα να ρωτήσω η σοδα θα το βοηθήσει να φουσκωσει η θελει να βαλουμε και μπεικιν??

Από

sigur-ros
sigur-ros @cook_8468505
στις
Athens,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα