Αμυγδαλόπαστα 3

Bαθμολογία: 4.9286
       
 
14 ψήφοι
Τράγα, 12.01.08
Αμυγδαλόπαστα 3
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ
  • 3 κουταλιές ανθόνερο
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατέψτε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά να γίνει ένα μαλακό μείγμα που να μπορεί να πλάθετε.
  3. Αν σας βγει πολύ μαλακό προσθέστε λίγη αμυγδαλόψυχα ή αν σας βγει πολύ σφηχτό βάλτε λίγο ακόμα κονιάκ ή ανθόνερο.
  4. Τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστείτε για να μην στεγνώσει.
  5. Αν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Σχετικές συνταγές

Αμυγδαλόπαστα Αμυγδαλόπαστα
5
       
       
(3)
Αμυγδαλόπαστα 2 Αμυγδαλόπαστα 2
3
       
       
(1)
Αμυγδαλωτά με σοκολάτα Αμυγδαλωτά με σοκολάτα
5
       
       
(16)

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 15-1-08  
    Χωρίς αυγό ή ασπράδι, μου κάνει εντύπωση. Όποτε την έχω φτιάξει έχει πάντα αυγό ή ασπράδι. Τα αρωματικά αλλάζουν αναλόγως. Το marzipan βγήκε από ένα Γερμανό το 18ο αιώνα με βασικά τα τρία υλικά αμύγδαλα άχνη και ασπράδι. Παραλλαγές έχω δει στα αρωματικά. Θα το δοκιμάσω πάντως όταν ξαναφτιάξω.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 15-1-08  
    Φανταζομαι οτι ο λογος που μπαινει το ανθονερο ειναι καθαρα για να αποφυγουμε το ωμο ασπραδι.Εγω την εχω δοκιμασει και μαρεσει πολυ ο συνδιασμος αμυγδαλου-ανθονερου!
    #
    Σχόλιο από mama, 16-1-08  
    Επειδή έψαχνα καιρό αυτή την συνταγή...την είχα δει πολλές φορές σε ξένα sites αλλά δεν ήμουν σίγουρη.Για να μας την προτείνουν και εδώ οι φίλες πάει να πει ότι εκτός από σίγουρα υγιεινή είναι και πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-1-08  
    mama αυτη ειναι η αγαπημενη συνταγη γλυκου της κορης μου!Οταν την φτιαχνουμε ειναι ωρα για παιχνιδι!Χρωματιζουμε την αμυγδαλοπαστα και μετα της δινουμε οτι σχημα θελουμε...φρουτα(μπανανα,αχλαδι,μηλο κτπ) ζωακια(ποντικακια, γατακια)και μετα τα τυλιγουμε μεσα σε κρυσταλικη ζαχαρη.Βαζουμε για ματακια και κοτσανακια γαρυφαλα! Στο τελος τα τοποθετουμε σε χαρτινες φορμιτσες και γινεται και το τελειο κεραστικο!
    #
    Σχόλιο από mama, 16-1-08  
    Καλά TRAGA τι φοβερή ιδέα είναι αυτή....
    ΜΠΡΑΒΟ... και τους αρέσει τόσο να παίζουν με αυτά....
    Τι ωραία πράγματα μαθαίνω εδώ.....
    Σας ευχαριστώ όλες
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 16-1-08  
    μου θυμίσατε μια τούρτα που είχαμε φτιάξει μια φορά που ήταν τα παιδιά μικρά. Καλυψαμε ένα κέικ με αμυγδαλόπαστα και ύστερα πήραμε κομμάτια που το χρωματίσαμε ( όπως είπε και η φίλη πιο πάνω) και πλάσαμε ο καθένας ότι ήθελε. Έπειτα τα βάλαμε πάνω στην τούρτα, με τέτοιο τροπο σαν να ήταν ένα σκηνικό. Το χαρήκαμε τόσο πολύ που στο τελος δεν θέλαμε να την κόψουμε!!!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 10-4-08  
    πολύ ωραία φαίνεται και αναζητουσα μία αμυγδαλόπαστα χωρις αυγο επειδη απο τότε που αρρώστησε απο σαλμονέλα ο γιος μου αποφευγω να χρησιμοποιώ ωμό αβγό.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 10-4-08  
    Με αυτη κανω τα γνωστα αμυγδαλωτα .Οσο αφορα για επικαλυψη δεν ειναι ιδανικη ,δεν ανοιγει ευκολα ,μου σπαει δεν εχει συνοχη .Γιαυτο μπαινει το ασπραδι .Για να ομογενοποιηται .Και να ανοιγει ομορφα το φυλο
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    εκτος απο κρυσταλλικη ζαχαρη με τι αλλο μπορουμε να τη γεμισουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-4-08  
    alessandra δεν την γεμιζουμε με κατι!!..απλα οταν της δωσουμε διαφορα σχηματα για κεραστικο τα τυλιγουμε μεσα σε ζαχαρη κρυσταλικη για να εχουν πιο ομορφη οψη!...δε νομιζω να μπορει να γινει με κατι αλλο!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    α και απλα ειναι μια αδεια αμυγδαλοπαστα με ζαχαρη απεξω ε?
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 14-4-08  
    alessadra δεν είναι πάστα αμυγδάλου αλλά ενα σφιχτο γλάσο ας το πουμε που μπορουμε να το πλάθουμε και να το δινουμε ότι σχημα θέλουμε.κάτισαν πλαστελινη φαντάσου φτιαγμενη απο αμυγδαλα.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-4-08  
    Aλεσαν ,εγω οταν φτιαχνω αμυγδαλωτα και θελω κατι διαφορετικο ,βαζω μεσα μια ιδεα μαρμαλαδα βατομουρο και το κλεινω σαν αχλαδακι .
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 15-4-08  
    μπορούμε αν θέλουμε να γυαλίσουμε τα γλυκάκια μας με σιρόπι απο γλυκόζη και νερό περνώντας τα με πινελάκι αλλά και να τα γλασάρουμε με λιωμένη σοκολάτα.Ετσι θα δείχνουν πιο επίσημα.
    #
    Σχόλιο από fatma, 15-6-08  
    εψαχνα και γω πολυ καιρο για να βρω τη συνταγη,να τωρα που βρεθηκε θα την φτιαξω γιατι μαρεσει η ζαχαροπλαστικη σευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-9-08  
    Την αμυγδαλόπαστα τη χρησιμοποιούμε και για να καλύψουμε τούρτες και να φτιάξουμε καραγκιοζάκια αν κατάλαβα καλά... Λέω να επιχειρήσω να φτιάξω μια "ιδιαίτερη" τούρτα, αυτή η συνταγη κάνει λοιπόν?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-9-08  
    θεωρω ναυσικα μου οτι ειναι πολυ καλη και κανει μονο αν μας κερασεις απο την τουρτα σου.θα περιμενουμε φωτο οπωσδηποτε.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 6-9-09  
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-11-09  
    Πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από Μπρέντα, 22-1-10  
    πολύ μου άρεσε η συνταγή της αμυγδαλόπαστας!!!!! Την έφτιαξα και θα διακοσήσω ένα κεικ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 15-1-08  
    Χωρίς αυγό ή ασπράδι, μου κάνει εντύπωση. Όποτε την έχω φτιάξει έχει πάντα αυγό ή ασπράδι. Τα αρωματικά αλλάζουν αναλόγως. Το marzipan βγήκε από ένα Γερμανό το 18ο αιώνα με βασικά τα τρία υλικά αμύγδαλα άχνη και ασπράδι. Παραλλαγές έχω δει στα αρωματικά. Θα το δοκιμάσω πάντως όταν ξαναφτιάξω.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 15-1-08  
    Φανταζομαι οτι ο λογος που μπαινει το ανθονερο ειναι καθαρα για να αποφυγουμε το ωμο ασπραδι.Εγω την εχω δοκιμασει και μαρεσει πολυ ο συνδιασμος αμυγδαλου-ανθονερου!
    #
    Σχόλιο από mama, 16-1-08  
    Επειδή έψαχνα καιρό αυτή την συνταγή...την είχα δει πολλές φορές σε ξένα sites αλλά δεν ήμουν σίγουρη.Για να μας την προτείνουν και εδώ οι φίλες πάει να πει ότι εκτός από σίγουρα υγιεινή είναι και πολύ καλή.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-1-08  
    mama αυτη ειναι η αγαπημενη συνταγη γλυκου της κορης μου!Οταν την φτιαχνουμε ειναι ωρα για παιχνιδι!Χρωματιζουμε την αμυγδαλοπαστα και μετα της δινουμε οτι σχημα θελουμε...φρουτα(μπανανα,αχλαδι,μηλο κτπ) ζωακια(ποντικακια, γατακια)και μετα τα τυλιγουμε μεσα σε κρυσταλικη ζαχαρη.Βαζουμε για ματακια και κοτσανακια γαρυφαλα! Στο τελος τα τοποθετουμε σε χαρτινες φορμιτσες και γινεται και το τελειο κεραστικο!
    #
    Σχόλιο από mama, 16-1-08  
    Καλά TRAGA τι φοβερή ιδέα είναι αυτή....
    ΜΠΡΑΒΟ... και τους αρέσει τόσο να παίζουν με αυτά....
    Τι ωραία πράγματα μαθαίνω εδώ.....
    Σας ευχαριστώ όλες
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 16-1-08  
    μου θυμίσατε μια τούρτα που είχαμε φτιάξει μια φορά που ήταν τα παιδιά μικρά. Καλυψαμε ένα κέικ με αμυγδαλόπαστα και ύστερα πήραμε κομμάτια που το χρωματίσαμε ( όπως είπε και η φίλη πιο πάνω) και πλάσαμε ο καθένας ότι ήθελε. Έπειτα τα βάλαμε πάνω στην τούρτα, με τέτοιο τροπο σαν να ήταν ένα σκηνικό. Το χαρήκαμε τόσο πολύ που στο τελος δεν θέλαμε να την κόψουμε!!!
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 10-4-08  
    πολύ ωραία φαίνεται και αναζητουσα μία αμυγδαλόπαστα χωρις αυγο επειδη απο τότε που αρρώστησε απο σαλμονέλα ο γιος μου αποφευγω να χρησιμοποιώ ωμό αβγό.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 10-4-08  
    Με αυτη κανω τα γνωστα αμυγδαλωτα .Οσο αφορα για επικαλυψη δεν ειναι ιδανικη ,δεν ανοιγει ευκολα ,μου σπαει δεν εχει συνοχη .Γιαυτο μπαινει το ασπραδι .Για να ομογενοποιηται .Και να ανοιγει ομορφα το φυλο
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 15-4-08  
    μπορούμε αν θέλουμε να γυαλίσουμε τα γλυκάκια μας με σιρόπι απο γλυκόζη και νερό περνώντας τα με πινελάκι αλλά και να τα γλασάρουμε με λιωμένη σοκολάτα.Ετσι θα δείχνουν πιο επίσημα.
    #
    Σχόλιο από fatma, 15-6-08  
    εψαχνα και γω πολυ καιρο για να βρω τη συνταγη,να τωρα που βρεθηκε θα την φτιαξω γιατι μαρεσει η ζαχαροπλαστικη σευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 6-9-09  
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-11-09  
    Πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από Μπρέντα, 22-1-10  
    πολύ μου άρεσε η συνταγή της αμυγδαλόπαστας!!!!! Την έφτιαξα και θα διακοσήσω ένα κεικ
    #
    Σχόλιο από girthania, 1-3-10  
    Πολύ καλή.. Εμένα η μητέρα μου εχει συνηθίσει την αμυγδαλόπαστα απο τη Γερμανία και χρόνια τώρα γυρνάει απο αλυσίδα σε αλυσίδα super ψάχνοντας κάτι ανάλογο. είναι ότι πιο καλό σε γεύση και άρωμα έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-9-10  
    Τραγακι τελεια η αμυγδαλοπαστα!!!!εβαλα μονο 2-3 σταγονες εσανς αμυγδαλου!ευχαριστω για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 24-12-10  
    πολύ καλή, μπράβο! κάπως έτσι έψαχνα να είναι στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από Έλενα, 14-1-11  
    Μπράβο πολύ καλή!Πέτυχε η τουρτίτσα!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 12-2-11  
    Ναι!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 26-3-11  
    Οχι, δεν τα καβουρδιζεις αλλα τα βαζεις σε ζεστο νερο και τα ξεφλουδιζεις.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 28-3-11  
    Ναι!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    εκτος απο κρυσταλλικη ζαχαρη με τι αλλο μπορουμε να τη γεμισουμε?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-4-08  
    alessandra δεν την γεμιζουμε με κατι!!..απλα οταν της δωσουμε διαφορα σχηματα για κεραστικο τα τυλιγουμε μεσα σε ζαχαρη κρυσταλικη για να εχουν πιο ομορφη οψη!...δε νομιζω να μπορει να γινει με κατι αλλο!!!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 14-4-08  
    α και απλα ειναι μια αδεια αμυγδαλοπαστα με ζαχαρη απεξω ε?
    #
    Σχόλιο από efi1771970, 14-4-08  
    alessadra δεν είναι πάστα αμυγδάλου αλλά ενα σφιχτο γλάσο ας το πουμε που μπορουμε να το πλάθουμε και να το δινουμε ότι σχημα θέλουμε.κάτισαν πλαστελινη φαντάσου φτιαγμενη απο αμυγδαλα.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 15-4-08  
    Aλεσαν ,εγω οταν φτιαχνω αμυγδαλωτα και θελω κατι διαφορετικο ,βαζω μεσα μια ιδεα μαρμαλαδα βατομουρο και το κλεινω σαν αχλαδακι .
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 15-9-08  
    Την αμυγδαλόπαστα τη χρησιμοποιούμε και για να καλύψουμε τούρτες και να φτιάξουμε καραγκιοζάκια αν κατάλαβα καλά... Λέω να επιχειρήσω να φτιάξω μια "ιδιαίτερη" τούρτα, αυτή η συνταγη κάνει λοιπόν?
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-9-08  
    θεωρω ναυσικα μου οτι ειναι πολυ καλη και κανει μονο αν μας κερασεις απο την τουρτα σου.θα περιμενουμε φωτο οπωσδηποτε.
    #
    Σχόλιο από evagelia_m, 16-9-10  
    help meee!!! προσπαθω εδω και κατι μηνες να βρω και να κανω μια συνταγη για αμυγδαλωτα σαν εκεινα της Υδρας.. η αμυγδαλοπαστα μπορει να γινει οπως η δευτερη φωτογραφια???
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-9-10  
    Και βέβαια μπορεί να γινει.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 6-1-11  
    Δεν έτυχε..πέτυχε!Λογικό αφολυ είναι by Traga!Καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς εύχομαι.Να κάνω και μια ερωτησούλα,τα σχεδιάκια που έκανα δεν κόλλαγαν πάνω στη βασιλόπιτα μου(την είχα καλύψει πρώτα με άχνη όμως)Δεν έβαλα νεράκι φοβήθηκα τι θα γινόυαν η άχνη,υπάρχει κανα κολπάκι?:)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-1-11  
    Ροζάνα φαντάζομαι πως η αμυγδαλόπαστα είναι σαν τη ζαχαρόπαστα. Δεν γίνεται να κολλήσει κάπου έτσι από μόνη της. Ειδικά πάνω σε άχνη ζάχαρη... Θα πρέπει να της βάλεις κάτι από κάτω. Αν μιλάμε για μικρά κομμάτια, τότε λίγο νεράκι ή λίγη μαρμελάδα.
    #
    Σχόλιο από Anna Maria Zachou, 9-2-11  
    me tin amigdalopasta ginonte ta gnosta marzipan?
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 26-3-11  
    Να ρωτησω κατι? Τα αμυγδαλα τα καβουρδιζω πρωτα ή οχι? Γιατι σε μια συνταγη που ειχα αυτο ελεγε και το εκανα και εγινε χαλια..... Δεν μπορουσα να το πλασω ειχε γινει σαν πετρα αντι για αμυγδαλοπαστα....
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 27-3-11  
    Και αν ειναι ετοιμα ασπρα? Τοτε απλα τα αλεθω?
    #
    Σχόλιο από evahor, 22-12-11  
    Σκευτομαι να την φτιαξω για πρωτη φορα για να καλυψω την βασιλοπιτα αλλα δεν ξερω αν αυτη τη συνταγη μπορω να την ανοιξω με τον πλαστη .Μηπως ξερει να μου πει κανεις αν γινεται????
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 23-12-11  
    Ναι μπορεις να το ανοιξεις με τον πλαστη αλλα καλο ειναι να το εχεις βαλει λιγο στο ψυγειο πρωτα να παγωσει.
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 5-4-12  
    Με αυτή τη συνταγή μπορούμε να στολίσουμε cupcakes? Κόβωντας με κουπ πατ σκέφτομαι, διότι στην "χειροτεχνία" είμαι... άστα! Πρέπει να βάλω κάτι πάνω απ τα κεκάκια? Δεν θέλω να βγεί πολύ γλυκό το αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 9-4-12  
    Ναι, μπορεις να στολισεις καπκεικς.
    #
    Σχόλιο από strumfita94, 27-7-13  
    Η συνταγή αυτή είναι ίδια με την έτοιμη αμυγδαλόπαστα ή απλά την πλησιάζει??
    #
    Σχόλιο από elena8cy, 16-12-13  
    Γειά σου Τράγα
    Για πόσο καιρό μπορώ να φυλάξω την αμυγδαλόπαστα πριν την χρησιμοποιήσω και που?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Λαγουδάκι από αμυγδαλόπαστα
    Προστέθηκε από Sol81
    5
           
           
    (8)
    Γλυφιτζούρια με αμυγδαλόπαστα
    Προστέθηκε από ritahlias
    4.25
           
           
    (4)
    Καρότο από marzipan
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (5)
    Μπισκότα με ζωάκια
    Προστέθηκε από κεανίτα
    5
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Έξυπνες ιδέες
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της giotakicv
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της any1
    Κρέμες,γλάσα,επικαλύψεις
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της eliza04
    Αγαπημένες συνταγές κρεας
    Ένα βιβλίο 208 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Τα βασικά της ζαχαροπλαστικής
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της nikouli