κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλόπαστα
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Περίπου 3 φλυτζάνια αμυγδαλόπαστας ή αλλιώς marzipan.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το βιβλίο Novelty cakes. Με την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να καλύψουμε τούρτες και μπισκότα, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά γλυκά αν την πλάσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, μπορούμε να τη βάλουμε ως γέμιση σε σοκολάτα, αλλά και πολλά ακόμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

450 γρ
  1. 225 γρ. αμύγδαλα στο μούλτι
  2. 115 γρ. ζάχαρη
  3. 115 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  4. 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  5. λίγο άρωμα αμύγδαλου
  6. 1 μικρό αυγό ή 1 μέτριο ασπράδι
  7. χρώμα ζαχαροπλαστικής (εάν θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και την άχνη σε ένα μπολ.

  2. 2

    Κάντε μια λακούβα στη μέση και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το άρωμα αμυγδάλου και αρκετό από το αυγό ώστε να γίνει μια μαλακή αλλά σφιχτή ζύμη. Χρησιμοποιήστε ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα.

  3. 3

    Κάντε με τη ζύμη μια μπάλα. Απλώστε άχνη ζάχαρη σε μια επιφάνεια και ζυμώστε την πάστα μέχρι να γίνει απαλή.

  4. 4

    Τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη και αποθηκεύστε μέσα σε πλαστική σακούλα μέχρι να τη χρειαστείτε.

  5. 5

    Εάν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (16)

Liza
Liza @cook_220964
Την έφτιαξα και θέλω να τη φιλάξω μεχρι άυριο, την τύκιξα σε μεμβράνη. θα χρειαστεί να τη βάλω στο ψυγείο μέχρι αύριο; λόγο ότι είναι καλοκαίρι;

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα