Αμυγδαλόπαστα
Περίπου 3 φλυτζάνια αμυγδαλόπαστας ή αλλιώς marzipan.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το βιβλίο Novelty cakes. Με την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να καλύψουμε τούρτες και μπισκότα, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά γλυκά αν την πλάσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, μπορούμε να τη βάλουμε ως γέμιση σε σοκολάτα, αλλά και πολλά ακόμα.
Υλικά
-
225 γρ. αμύγδαλα στο μούλτι
-
115 γρ. ζάχαρη
-
115 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
-
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
-
λίγο άρωμα αμύγδαλου
-
1 μικρό αυγό ή 1 μέτριο ασπράδι
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής (εάν θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και την άχνη σε ένα μπολ.
-
2
Κάντε μια λακούβα στη μέση και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το άρωμα αμυγδάλου και αρκετό από το αυγό ώστε να γίνει μια μαλακή αλλά σφιχτή ζύμη. Χρησιμοποιήστε ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα.
-
3
Κάντε με τη ζύμη μια μπάλα. Απλώστε άχνη ζάχαρη σε μια επιφάνεια και ζυμώστε την πάστα μέχρι να γίνει απαλή.
-
4
Τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη και αποθηκεύστε μέσα σε πλαστική σακούλα μέχρι να τη χρειαστείτε.
-
5
Εάν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (16)