κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλωτά Κρανιδίου
akilina
akilina @cook_8450232

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Σαρακοστιανά" των Κοκκίνου και Κοφινά. Το γαρύφαλο είναι προαιρετικό. Είναι πολύ νόστιμα και πρωτότυπα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45-50 κομμάτια
  1. 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
  2. 1/2 κιλό ζάχαρη
  3. 3/4 φλυτζανιού τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  4. χυμό 1 λεμονιού
  5. 1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου ανθόνερο για το μίγμα
  6. 1 φλυτζάνι τσαγιού ανθόνερο για να βρέξουμε τα αμυγδαλωτά
  7. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  8. γαρύφαλα (1 για κάθε κομμάτι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, για να ενωθούν καλά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το λεμόνι και ανθόνερο όσο πάρει, ώστε να ενωθεί το μίγμα και να γίνει συμπαγές.

  3. 3

    Τα πλάθουμε σε σχήμα μικρού αχλαδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί.

  4. 4

    Στην κορυφή κάθε αμυγδαλωτού βάζουμε ένα γαρύφαλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν (15 - 20 λεπτά περίπου).

  5. 5

    Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  6. 6

    Τα βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί, τα βουτάμε στο ανθόνερο και τα τυλίγουμε αμέσως στην ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξανατυλίγουμε στην άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια

zouzouemma
zouzouemma @cook_8453841
ποσο καιρο πριν μπορω να τα φτιαξω? παντρευομαι 6 μαη και 8α ηθελα να τα προσφερω στην εκκλησια.. επισης, πρεπει να τα εχω στο ψυγειο η διατηρουνται και εκτος?

Από

akilina
akilina @cook_8450232
στις