Αμυγδαλωτά Κρανιδίου
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Σαρακοστιανά" των Κοκκίνου και Κοφινά. Το γαρύφαλο είναι προαιρετικό. Είναι πολύ νόστιμα και πρωτότυπα.
Υλικά
-
1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
-
1/2 κιλό ζάχαρη
-
3/4 φλυτζανιού τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
χυμό 1 λεμονιού
-
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου ανθόνερο για το μίγμα
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ανθόνερο για να βρέξουμε τα αμυγδαλωτά
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
γαρύφαλα (1 για κάθε κομμάτι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, για να ενωθούν καλά.
-
2
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το λεμόνι και ανθόνερο όσο πάρει, ώστε να ενωθεί το μίγμα και να γίνει συμπαγές.
-
3
Τα πλάθουμε σε σχήμα μικρού αχλαδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί.
-
4
Στην κορυφή κάθε αμυγδαλωτού βάζουμε ένα γαρύφαλο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν (15 - 20 λεπτά περίπου).
-
5
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
6
Τα βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί, τα βουτάμε στο ανθόνερο και τα τυλίγουμε αμέσως στην ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και τα ξανατυλίγουμε στην άχνη.
Σχόλια