Αμυγδαλωτά Μυτιλήνης
Αυτό το γλυκό το κάνουμε για τους αρραβωνες εδώ στην Μυτιληνη. Το πάει η νυφη στον γαμπρο και τα κερνανε στον κόσμο για να μαθευτει το νεο.
Υλικά
-
2 κιλα αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
-
3 κιλα ζάχαρη
-
1 κιλο ανθόνερο
-
3/4 ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κούπα βάζουμε αμύγδαλα και την ζάχαρη και χτυπάμε στην μπαντομηχανη να γίνει σκόνη.
-
2
Ρίχνουμε ανθόνερο και ζυμώνουμε.
-
3
Το ξαναπερναμε αλλες δυο φορές από την μπαντομηχανη.
-
4
Τα φτιάχνουμε σε διάφορα σχεδια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (14)