κύρια φωτογραφία συνταγής Αμυγδαλωτά νηστίσιμα
glikoula
glikoula @cook_8474712
,ellas

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την έχω αναρτήσει και στο site yumyum.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 1 φλ. ζάχαρη
  2. 1 φλ. νερό
  3. 2 κ.σ. ανθόνερο
  4. γαρύφαλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι, περίπου 8 με 10 λεπτά.

  2. 2

    Όταν το σιρόπι κρυώσει το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα, αρκετή ώρα να ζυμωθούν καλά.

  3. 3

    Ρίχνετε και το ανθόνερο και το ζυμώνετε λίγο ακόμα. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε αμυγδαλωτά στο σχήμα μικρού αχλαδιού.

  4. 4

    Τα τυλίγετε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη, και στην κορυφή καρφώνετε από ένα γαρύφαλλο.

  5. 5

    Τα βάζετε στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (27)

stelia
stelia @cook_8458869
Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι ξεφλουδισμένα και αλεσμένα σαν σκόνη. Σωστά?

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas