Αμπελοφάσουλα με pesto βασιλικού και κρέμα τυριού

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Μία ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη, πρόταση για ένα καλοκαιρινό τραπέζι.Ένα ορεκτικό που συνδυάζει τη νοστιμιά αυτών των υπέροχων και κατ’ εξοχήν καλοκαιρινών φασολιών, με την απαλή γεύση ενός ελαφριού τυριού, ενισχυμένη όμως από το μαγευτικό άρωμα ενός pesto βασιλικού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
4 άτομα
  1. 300 γρ αμπελοφάσουλα
  2. 100 γρ μαλακό τυρί (από ανθότυρο και ricotta, μέχρι κατίκι ή Φιλαδέλφεια)
  3. 200 γρ. pesto βασιλικού (pesto genovese, είτε σπιτικό, είτε από …τα ράφια του σουπερμάρκετ)
  4. 1 τσιμπιά αλάτι (1/4 κ.γ.)
  5. 1 τσιμπιά πιπέρι (1/4 κ.γ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και βράζουμε τα αμπελοφάσουλα Ακολουθώντας τις οδηγίες της vasiliki_ver έβαλα να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα και, όταν άρχισε να κοχλάζει, έριξα μέσα τα αμπελοφάσουλα.

  2. 2

    Τα έβρασα για περίπου 10 λεπτά. 8 με 12 λεπτά είναι, συνήθως, ο χρόνος βρασμού τους, ανάλογα με την ποιότητα αλλά και με το πόσο “σφικτά”, τραγανά, τα θέλουμε.

  3. 3

    Μόλις ήταν έτοιμα, τα σούρωσα να αποβάλουν όλα τα υγρά τους και τα έβαλα σε μια λεκάνη όπου είχα βάλει πολύ κρύο νερό (θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν είχα και είχα προσθέσει παγάκια). Έτσι σταματούμε ακαριαία τον βρασμό και θα διατηρήσουν και το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του τυριού με το pestoΣε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί (εδώ χρησιμοποίησα μία ωραία, φρεσκότατη, ricotta), προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας (από μία τσιμπιά από το καθένα είναι μία λογική ποσότητα),

  5. 5

    Προσθέτουμε το pesto (όχι όλη την ποσότητα αλλά λίγο-λίγο, δουλεύονται πιο εύκολα έτσι τα υλικά μας)

  6. 6

    Και ανακατεύουμε καλά, έως ότου ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά.

  7. 7

    Ήρθε η ώρα να “στήσουμε το σκηνικό”Σουρώνουμε και πάλι τα φασόλια από το κρύο νερό αυτή τη φορά. Τοποθετούμε, αρχικά, μία στρώση τους κυκλικά στον πάτο του ενός χαμηλού ποτηριού (του ουίσκυ ή άλλου παρόμοιου), καλύπτοντας όλον το πάτο του.

  8. 8

    Στη συνέχεια, τοποθετώντας τα και πάλι κυκλικά, επενδύουμε και τα τοιχώματα του ποτηριού, φροντίζοντας, μετά την πρώτη στρώση στον πάτο του, να αφήνουμε ελεύθερο τον χώρο στο κέντρο του ποτηριού.

  9. 9

    TIPΜπορούμε να “επενδύσουμε” τα τοιχώματα του ποτηριού με μία μονή στρώση φασολιών (ποτήρι αριστερά στη φωτογραφία) ή με διπλή (ποτήρι δεξιά). Αντίστοιχα, το κενό που μένει στο κέντρο είναι μεγαλύτερο αριστερά και μικρότερο δεξιά.

  10. 10

    Γεμίζουμε τον κεντρικό κενό χώρο με την κρέμα τυριού/pesto βασιλικού,

  11. 11

    Και κλείνουμε με ένα τελευταίο γύρο φασολάκια, στο ύψος του χείλους του ποτηριού, που θα καλύπτει και αυτός, όπως και ο πρώτος στον πάτο του, όλη την επιφάνειά του, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το κρεμώδες εσωτερικό του.

  12. 12

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα ποτήρια. Καλύπτουμε τα ποτήρια με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουρασθούν στο ψυγείο, και να σφίξει κάπως η κρέμα, μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε.

  13. 13

    Βγάζουμε τα ποτηράκια από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σερβίρουμε αμέσως, έτσι όπως είναι κρύα. Η κρέμα του τυριού, βοηθούμενη και από την ευωδιά του pesto, είναι πραγματικά εξαιρετική!!! Και τα αμπελοφάσουλα, τα γνωστά, υπέροχα, τραγανά, λαχανικά που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως μέχρι να αδειάσει το πιάτο…

  14. 14

    Μία πολύ καλή ιδέα που η γυναίκα μου την “άρπαξε στο φτερό” και τα θέλει και μεθαύριο που θα έχουμε κάποιους φίλους τραπέζι. Έριξε και την ιδέα; “θα τους πήγαιναν και μερικά καραμελωμένα καρότα μέσα”… Για να δούμε, ίσως το επιχειρήσω. Για την ώρα, δείτε τα και σε …προφίλ!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens