κύρια φωτογραφία συνταγής Ανάλαφρη μακαρονάδα με κιμά, καρότο & βασιλικό
dimitra.g
dimitra.g @cook_8453865
,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη και γρήγορη, με κιμά γαλοπούλας/κοτόπουλου, για να μην τη στερηθείτε αν κάνετε δίαιτα ή έχετε χοληστερίνη, ελαφριά σε θερμίδες και λιπαρά αλλά και σε γεύση! Αν δεν σας νοιάζει, γίνεται φυσικά με οποιοδήποτε κιμά! Τρώγεται και σαν φρούτο, που λέει κι ο άντρας μου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την παραλλαγή με το καρότο στον κιμά την κάνει η μαμά μου, ταιριάζει φυσικά και στον κλασσικό μοσχαρίσιο, εγώ το βάζω ακόμη και στον κιμά του παστίτσιου, γλυκαίνει όμορφα το φαγητό...Ο βασιλικός είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά και το...πουλερικό λόγω χοληστερίνης αλλά και γρηγοράδας στο μαγείρεμα - έτσι προέκυψε αυτή η συνταγή!Προσοχή στους χρόνους (ειδικά αν χρησιμοποιείτε χύτρα όπως εγώ) γιατί ο κιμάς από πουλερικά ψήνεται πολύ πιο γρήγορα (αυτό το φαγάκι στη χύτρα θέλει max 10 λεπτά).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
  2. 1/2 κουταλιά σούπας αλάτι για τα μακαρόνια
  3. 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
  4. λίγο ξερό βασιλικό για τα μακαρόνια
  5. 1/2 κιλό κιμά από στήθος γαλοπούλα ή κοτόπουλο
  6. 1/2 φλυτζάνι λάδι για το τσιγάρισμα του κιμά
  7. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  9. 3 μεγάλα καρότα τριμμένα (στο Multi ή στον τρίφτη, όχι λωρίδες)
  10. 1 ξυλάκι κανέλλας
  11. 1/2 ποτηράκι κρασί
  12. 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή αντίστοιχες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  13. 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
  14. ΜΟΝΟ ΑΝ βάλετε κονσέρβα ντομάτα ή όχι πολύ ώριμες ντομάτες, προσθέστε 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  15. αλάτι, πιπέρι
  16. τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα, ανάλογα με το γούστο σας (ταιριάζει πολύ η παρμεζάνα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα μακαρόνια σε νερό που βράζει & βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Λίγο πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι.

  2. 2

    Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια, & τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα ή σε άλλο σκεύος.

  3. 3

    Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ξερό βασιλικό και περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύοντάς τα να πάει παντού.

  4. 4

    Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε λίγο μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, μετά από λίγο τα κρεμμύδια & τα σκόρδα και τσιγαρίζουμε ελαφρά.

  6. 6

    Προσθέτουμε τα καρότα, μετά από λίγο τον κιμά και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεσβολιάσει και να σωταριστεί καλά και ο κιμάς.

  7. 7

    Προσθέτουμε την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και όταν πιεί τελείως τα υγρά ο κιμάς, σβήνουμε με το κρασί.

  8. 8

    Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη λίγη ζάχαρη (αν χρειάζεται), και 1/2 φλυτζάνι νερό για να βράσει ο κιμάς μας και ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Τελος προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό, που τον τρίβουμε ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ πάνω από την κατσαρόλα μας, για να βγάλει όλο του το άρωμα....

  10. 10

    Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει.

  11. 11

    Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας (σε ρηχό ή βαθύ πιάτο ??? το κλασσικό ερώτημα !!!) με τον κιμά και το τυράκι του γούστου μας...αν θέλουμε πασπαλίζουμε με εξτρα φρέσκο ή ξερό τριμμένο βασιλικό!

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Ellita
Ellita @cook_8459594
kalimera se olous egw ti eftiaksa me mosxarisio kima kai fresko vasiliko kai itan yperoxi ...efxaristw poly Dimitra

Από

dimitra.g
dimitra.g @cook_8453865
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Γειά!Είμαι στα 33, παντρεμένη από το 2005, και μου αρέσει πολύ και η μαγειρική και το καλό φαγάκι, αλλά είμαι και της υγιεινής...(τάχα μου - τάχα μου!)!Δυστυχώς μαγείρεμα κάνω πολύ συχνά τρέχοντας, λογω δουλειάς, και δεν το ευχαριστιέμαι όσο θα ήθελα!
Δες περισσότερα