Ανάλαφρο γλυκάκι με μαρμελάδα πορτοκάλι
Το επινόησα προσπαθώντας να σκεφτώ τί να κάνω την κρέμα που μου περίσσεψε από ένα άλλο γλυκό. Είναι πολύ εύκολο, ελαφρύ και με τη μαρμελάδα πορτοκάλι που χρησιμοποίησα εγώ, πολύ πρωτότυπο στη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκότα δεν χρειάζονται μούλιασμα γιατί θα μαλακώσουν όσο θα πήζει στο ψυγείο η κρέμα. Ζάχαρη δεν χρειάζεται να βάλουμε στην κρέμα γιατί έχει ήδη το ζελέ λεμόνι. Το σκεύος που χρησιμοποίησα εγώ ήταν τετράγωνο 22Χ22. Αν έχετε μεγαλύτερο θα πρέπει ν' αυξήσετε την δοσολογία των υλικών γιατί αλλιώς θα βγεί πολύ λεπτή η στρώση της κρέμας. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ο,τι μαρμελάδα θέλετε, αλλά επειδή το έκανα και με φράουλα, σας λέω ότι δεν έχει καμία σχέση με τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Έχει άλλο άρωμα και δένει πολύ καλύτερα με την κρέμα. Μπορείτε να βάλετε έτοιμη μαρμελάδα ή να κάνετε κάποια απ'το σάιτ. Εγώ έκανα αυτή http//www.sintagespareas.gr/sintages/marmelada-portokali-tis-mamas.html
Υλικά
-
1 πακέτο πτι μπέρ
-
1 φάκελο ζελέ λεμόνι
-
250 γρ. τυρί κρέμα (εγώ το έφτιαξα με μασκαρπόνε)
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη (εγώ έβαλα την crettore τη φυτική)
-
1 μικρό βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μισό ποτήρι βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ. Όταν διαλυθεί ρίχνουμε άλλο μισό ποτήρι κρύο νερό και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνει.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκωσει και να αφρατέψει (όχι να πήξει τελείως) και ρίχνουμε το τυρί συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
3
Τέλος ρίχνουμε και το χλιαρό ζελέ και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
-
4
Σ' ένα μικρό τετράγωνο ή ορθογώνιο πυρεξάκι βάζουμε μια στρώση πτιμπερ και στρώνουμε πάνω την κρέμα.
-
5
Σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση από πτιμπέρ και από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
-
6
Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να πήξει καλά η κρέμα.
Σχόλια (6)