κύρια φωτογραφία συνταγής Ανάλαφρο και δροσερό Cheesecake
georg1a
georg1a @cook_8464581

Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή για ανάλαφρο και δροσερό cheesecake, που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές!Όσοι την έχουν δοκιμάσει πραγματικά ξετρελάθηκαν!Καλή επιτυχία)

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ανησυχείτε για την sour cream που μένει εκτός ψυγείου. Το λεμόνι είναι φυσικό συντηρητικό και δεν παθαίνει τίποτε. Αν επιθυμείτε παχύτερη βάση, μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ποσότητα των μπισκότων. Επίσης, μπορείτε στη βάση να προσθέσετε λίγο λικέρ ή τριμμένη σοκολάτα. Για τη γέμιση και τη sour cream προσωπικά προτιμώ κρέμα γάλακτος για μαγειρική που είναι πιο σφιχτή. Αν δεν σας αρέσει το τυρί με γεύση γιαούρτι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κανονικό τυρί κρέμα. Επιπλέον, αν θέλετε παχύτερη γέμιση αυξάνετε την ποσότητα του τυριού μέχρι και 200 γρ, χωρίς να μεταβάλλετε αυτήν της κρέμας γάλακτος. Αναφορικά με τη ζάχαρη, αυτό είναι θέμα γούστου. Αυξάνετε ή μειώνετε κατά βούληση. Αν επίθυμείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα, καλό θα ήταν να προτιμήσετε εκείνα που "κατεβάζουν" λιγότερο ή καθόλου χυμούς, γιατί σίγουρα θα έχουν ως αποτέλεσμα η κρέμα να "χωρίζει" και το cheesecake σας να καταρρεύσει κατά το σερβίρισμα! Τέλος, όλα τα υλικά σας μπορεί να είναι light, δεν αλλάζει η γεύση (αυτό κάνω εγώ) και επιτυγχάνετε ένα πραγματικά ελαφρύ, δροσερό και απολαυστικό γλυκάκι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 κομμάτια
  1. Για την μπισκοτένια βάση
  2. 150 γρ. μπισκότα digestive
  3. 150 γρ. μπισκότα διάφορα (πτι μπερ, cookies, κλπ)
  4. 125 γρ. βούτυρο γάλακτος
  5. Για τη sour cream
  6. Χυμός ενός λεμονιού
  7. Για την κρέμα
  8. 400 γρ. τυρί κρέμα με γεύση γιαούρτι
  9. 200 γρ. απλό τυρί κρέμα
  10. Επικάλυψη
  11. Μαρμελάδα ή στραγγισμένο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.
  12. Προαιρετικά νιφάδες σοκολάτας (οποιαδήποτε γεύση) ή και χρωματιστές ζαχαρωτές νιφάδες για decor.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε το cheesecake προετοιμάζοντας τη sour cream. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολάκι την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες.

  2. 2

    Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με τη σκόνη των μπισκότων. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι με τσέρκι που αποσπάται και πιέζουμε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.

  3. 3

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12' max, στη μεσαία σχάρα. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  4. 4

    Χτυπάμε  χωριστά το τυρί κρέμα για να αφρατέψει και το ίδιο κάνουμε σε διαφορετικό δοχείο για την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Ενώνουμε τα δυο μίγματα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μια αφράτη κρέμα.

  5. 5

    Αδειάζουμε την κρέμα ομοιόμορφα στο ταψάκι με τη μπισκοτένια βάση, η οποία θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς (περίπου 2-3 ώρες). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά (περίπου 24 ώρες όσο δηλαδή χρειάζεται για να ετοιμαστεί η sour cream).

  6. 6

    Την επόμενη μέρα, απλώνουμε την sour cream πάνω στην κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Η sour cream εμποδίζει ουσιαστικά την επικάλυψη να διεισδύσει στην κρέμα και δίνει επιπλέον μια δροσερή νότα.

  7. 7

    Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκάκι μας, απλώνουμε μια λεπτή στρώση μαρμελάδας (ώστε να αποφύγουμε τυχόν "ατυχήματα" με την κρέμα) και διακοσμούμε την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα στεγνά, τριμμένη σοκολάτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε. Αφαιρούμε το τσέρκι απο το ταψάκι και είμαστε έτοιμοι!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

lechaton
lechaton @cook_8456863
Μου αρέσαν όσα διαβασα....και συμφωνω με τις παρατηρήσεις σου!! θα τη φιάξω και θα βαθμολογησω....

Από

georg1a
georg1a @cook_8464581
στις