κύρια φωτογραφία συνταγής Ανάμεικτη κομπόστα
vicvicvic
vicvicvic @cook_8457287
,

Δροσερή και καλοκαιρινή κομπόστα με μήλα, αχλάδια ροδάκινα και βερίκοκα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι της φίλης μου της Σοφίας και την ευχαριστώ πολύ που μου την παραχώρησε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/4 κιλού μήλα
  2. 1/4 κιλού αχλάδια
  3. 1/4 κιλού βερίκοκα
  4. 1/4 κιλού ροδάκινα
  5. 1/2 κιλού ζάχαρη
  6. 1 λεμονόφλουδα
  7. Χυμό μισού λεμονιού
  8. 2 ξυλαράκια κανέλας
  9. 5 γαρίφαλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και αφού τα κόψουμε σε δύο ή τρία κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους τα βάζουμε σε νερό με το χυμό λεμονιού.

  2. 2

    Ξεπλένουμε τα φρούτα και τα βάζουμε να βράσουν με τη ζάχαρη, 2 κούπες νερό και τα μπαχαρικά για 5 λεπτά.

  3. 3

    Κόβουμε τα μήλα και τα αχλάδια σε φέτες και προσθέτουμε και τα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.

  4. 4

    Αφού μαλακώσουν και δέσει το σιρόπι προσθέτουμε και τα βερίκοκα πλυμένα και κομμένα στην μέση. Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

  5. 5

    Βγάζουμε τα φρούτα με στραγγιστή κουτάλα και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα αν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την κομπόστα ή σε μπολάκια να σκοπεύουμε να ην καταναλωσουμε κατευθείαν.

  6. 6

    Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει λίγο ακόμα για να δέσει καλά, αφαιρούμε τα μυρωδικά με στραγιστήρι και περιχύνουμε τα φρούτα μέσα στα βάζα ή στα μπολ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Βούλα Μήτου
Βούλα Μήτου @cook_15853506
Έτσι την κάνω κι εγώ..τα παιδιά τρελαίνονται κάνω συχνά..νομιζω δεν έχει πιο υγιεινό επιδόρπιο για τους ανθρώπους μας.. Αν έχω βάζω και κυδώνι..το λες και γλυκάκι..
Τέλειο...

Από

vicvicvic
vicvicvic @cook_8457287
στις
,