Ανάμεικτη κομπόστα
Δροσερή και καλοκαιρινή κομπόστα με μήλα, αχλάδια ροδάκινα και βερίκοκα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της φίλης μου της Σοφίας και την ευχαριστώ πολύ που μου την παραχώρησε.
Υλικά
-
1/4 κιλού μήλα
-
1/4 κιλού αχλάδια
-
1/4 κιλού βερίκοκα
-
1/4 κιλού ροδάκινα
-
1/2 κιλού ζάχαρη
-
1 λεμονόφλουδα
-
Χυμό μισού λεμονιού
-
2 ξυλαράκια κανέλας
-
5 γαρίφαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και αφού τα κόψουμε σε δύο ή τρία κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους τα βάζουμε σε νερό με το χυμό λεμονιού.
-
2
Ξεπλένουμε τα φρούτα και τα βάζουμε να βράσουν με τη ζάχαρη, 2 κούπες νερό και τα μπαχαρικά για 5 λεπτά.
-
3
Κόβουμε τα μήλα και τα αχλάδια σε φέτες και προσθέτουμε και τα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.
-
4
Αφού μαλακώσουν και δέσει το σιρόπι προσθέτουμε και τα βερίκοκα πλυμένα και κομμένα στην μέση. Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
-
5
Βγάζουμε τα φρούτα με στραγγιστή κουτάλα και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα αν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την κομπόστα ή σε μπολάκια να σκοπεύουμε να ην καταναλωσουμε κατευθείαν.
-
6
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει λίγο ακόμα για να δέσει καλά, αφαιρούμε τα μυρωδικά με στραγιστήρι και περιχύνουμε τα φρούτα μέσα στα βάζα ή στα μπολ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Τέλειο...