Ανάμικτο γλυκό

Bαθμολογία: 4.6154
       
 
26 ψήφοι
choco_girl, 09.12.08

Περιγραφή

Ένα πολύ ελαφρύ γλυκό ψυγείου για όλες τις εποχές
Ανάμικτο γλυκό
photo: common

Συνταγή από:

choco_girl

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φακέλους σοκολάτας στιγμής
  • 2 φακέλους βανίλιας στιγμής
  • 2 κρέμες γάλακτος
  • 4 λίτρα γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα παπαδοπούλου
  • 1 σακουλάκι τρούφα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στην αρχή μουλιάζουμε τα μπισκότα στο γάλα και απλώνουμε στο πυρέξ μια στρώση. Μετά χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους σοκολάτας με το γάλα που χρειάζεται (το αναφέρουν οι φάκελοι από πίσω) και απλώνουμε το μείγμα πάνω απο τα μπισκότα. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο απλά για να σταθεί η κρέμα.
  2. Μετά χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους κρέμας με το γάλα που χρειάζεται ( το αναφέρουν οι φάκελοι απο πίσω) και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο απλά για να σταθεί η κρέμα. Μετα χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος και τις απλώνουμε πάνω απο την κρέμα βανίλια. Το βάζουμε στο ψυγειο κανενα 3ωρο πριν το σερβίρουμε. Λίγο πριν το κόψουμε πασπαλίζουμε την τρούφα πάνω απο την κρέμα γάλακτος
Καλή επιτυχία

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε ανάμεσα ή μέσα στις κρέμες να βάλετε τριμμένο μπισκότο ή φυστίκια αιγίνης και μαζί με την τρούφα να πασπαλίσετε και τριμμένο μπισκότο, καρύδια.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 11-12-08  
    Αυτή την συνταγή την φτιάχνω πολλά χρόνια τώρα. Είναι φανταστική, εξ ου και τα πηρουνάκια. Τώρα τελευταία, ανακάλυψα και την κρέμα Γιώτης με γεύση μπισκότου. Βάζω μία βανίλια, μία μπισκότο, και μία παραλλαγή της κρέμας γάλακτος, είναι η μους. Τέλειο.
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 12-12-08  
    BAΡΒΙ Θα το δοκιμασω και θα σου πω, εμεις το κανουμε για πρωτοχρονιατικο γλυκο αντι βασιλοπιτα και βαζουμε το φλουρι μεσα στην κρεμα και ειναι κατι διαφορετικο πιο νοστιμο κ πιο ελαφρυ για εκεινο το βραδυ που ολοι τρωνε το καταπετασμα
    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 25-1-09  
    Γρηγορη και ευκολη λυση. Εγω και ενδιαμεσα απο τις κρεμες βαζω μια στρωση απο μπισκοτα και αναλογα με την ορεξη προσθετω στις κρεμες κουβερτουρα σε σταγονες ή μπανανα σε κομματακια. Α, και τα μπισκοτα δεν τα μουλιαζω στο γαλα, απλα τα στρωνω και απλωνω πανω τους τις κρεμες, νομιζω οτι αρκει η κρεμα για να τα μαλακωσει οσο πρεπει. Δοκιμασε καποια φορα να προσθεσεις και λιγη κανελλιτσα στη μια απ τις 2 κρεμες, γινεται φανταστικο!
    #
    Σχόλιο από Gianna9, 8-4-09  
    to ftiaxnw polla xronia auto t gluko. poreis na t ftiaxeis me oti geusi kremas theleis. epipleon vazw ligo liker mesa sto gala pou mouliazw ta mpiskota kai vazw kai zele panw apo thn teleutai strwsh kremas.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 8-4-09  
    Η συνταγή σου φαίνετε τέλεια και εύκολη.Εχω πάρει και άλλες ιδέες απο τα παραπάνω κορίτσια και αύριο που είναι τα γενέθλιά μου θα την φτιάξω. Πάρε τα πηρουνάκια απο τώρα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 8-4-09  
    Ωχ!!! Τα ξέχασα!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 8-4-09  
    Καλησπερα σε ολους, φτιαχνω και εγω αυτη την συνταγη, μου την ειχε πει η μαμα της κολλητης μου, απλα βαζω μια στρωση κρεμα γιωτης στιγμης και απο πανω ζελε σε οτι γευση μας αρεσει, και γινετε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!! Ειδικα για το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει
    #
    Σχόλιο από netronio, 14-4-09  
    POLY ORAIA AKOYGETE H SYNTAGH! NA ROTHSO KATI...LETE NA GINEI KALO AN BALO ANTHOS ARAVOSITOY AYTO POU THELEI VRASIMO DHLADH?
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 17-4-09  
    φυσικα και γινετε απλα κανεις πιο πολυ κοπο αλλα κατα τ αλλα η γευση ειναι η ιδια
    #
    Σχόλιο από common, 29-5-09  
    Μπράβο. Η κλασσική συνταγή μπισκότα-άνθος αραβοσίτου. Κι εγώ βάζω μια στρώση μπισκότα ανάμεσα στις κρέμες, και γαρνίρω με καρύδια, ανανά, τρούφα, ότι εμπνευστώ δηλαδή. Επίσης, τα μπισκότα τα μουλιάζω (πολύ λίγο, ίσα που τα βουτάω και τα βγάζω αμέσως) σε σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
    #
    Σχόλιο από Garrett, 20-12-09  
    Επειδή το έχει φτιάξει άπειρες φορές η γυναίκα μου και είναι υπερσούπερ τέλειο, θα βάλω πέντε πηρουνάκια.Είναι δοκιμασμένο!Ανέξοδο,γρήγορο,νοστιμότατο.
    #
    Σχόλιο από ntinaTserepi, 3-2-10  
    ελαφρυ και νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-2-10  
    Εχδιαφερον το γλυκο θα το φτιαξο μια απο αυτες τις μερες για τα παιδια μου
    #
    Σχόλιο από litsar, 4-2-10  
    Πολύ καλή η συνταγή!!! Έκανα τη μισή δόση βέβαια. Το μόνο που δεν πρέπει να να γίνεται είναι να βάζεις τα μισκότα στο γάλα. Πολύ λίγο τα έβαλα και μαλάκωσαν πολύ. Καλύτερα κατευθείαν στο σκεύος, τα μαλακώνει η κρέμα. Και έβαλα και άλλη στρώση μπισκότα ανάμεσα στις κρέμες!!! Τα μικρά μου ξετρελάθηκαν!!!
    #
    Σχόλιο από vpg, 10-2-10  
    Πολύ ωραίο κι ελαφρύ!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 26-6-10  
    Εκπληκτικό!!!! αν και δεν ξέρω αν το έκανα σωστά (είμαι και αρχάρια σε αυτά τα θέματα).Χρησιμοποίησα σοκολάτα γιώτης κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και είχα ήδη στην ντουλάπα άνθος αραβοσίτου βανίλια.Στο ενδιάμεσο έβαλα τριμμένο μπισκότο.Και πάλι εκπληκτικό είναι :D
    #
    Σχόλιο από Njordin, 27-6-10  
    Καλο γλυκο αλλα η γευση του ηταν υπερβολικα ελαφρια για τα γουστα μου.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 6-7-10  
    Να ρωτησω κατι...? Μπορω την κρέμα γάλακτος να την αντικαταστήσω με μορφατ ή ερμόλ?
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 6-7-10  
    Το έφτιαξα! Απο οψη καλο ειναι...τωρα μενει να περάσουν οι 3 βασανιστικες ωρες...
    #
    Σχόλιο από sweety9, 6-7-10  
    wraio kalokairino sokolatenio gluko!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 11-12-08  
    Αυτή την συνταγή την φτιάχνω πολλά χρόνια τώρα. Είναι φανταστική, εξ ου και τα πηρουνάκια. Τώρα τελευταία, ανακάλυψα και την κρέμα Γιώτης με γεύση μπισκότου. Βάζω μία βανίλια, μία μπισκότο, και μία παραλλαγή της κρέμας γάλακτος, είναι η μους. Τέλειο.
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 12-12-08  
    BAΡΒΙ Θα το δοκιμασω και θα σου πω, εμεις το κανουμε για πρωτοχρονιατικο γλυκο αντι βασιλοπιτα και βαζουμε το φλουρι μεσα στην κρεμα και ειναι κατι διαφορετικο πιο νοστιμο κ πιο ελαφρυ για εκεινο το βραδυ που ολοι τρωνε το καταπετασμα
    #
    Σχόλιο από Gianna9, 8-4-09  
    to ftiaxnw polla xronia auto t gluko. poreis na t ftiaxeis me oti geusi kremas theleis. epipleon vazw ligo liker mesa sto gala pou mouliazw ta mpiskota kai vazw kai zele panw apo thn teleutai strwsh kremas.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 8-4-09  
    Η συνταγή σου φαίνετε τέλεια και εύκολη.Εχω πάρει και άλλες ιδέες απο τα παραπάνω κορίτσια και αύριο που είναι τα γενέθλιά μου θα την φτιάξω. Πάρε τα πηρουνάκια απο τώρα!!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 8-4-09  
    Ωχ!!! Τα ξέχασα!!!
    #
    Σχόλιο από common, 29-5-09  
    Μπράβο. Η κλασσική συνταγή μπισκότα-άνθος αραβοσίτου. Κι εγώ βάζω μια στρώση μπισκότα ανάμεσα στις κρέμες, και γαρνίρω με καρύδια, ανανά, τρούφα, ότι εμπνευστώ δηλαδή. Επίσης, τα μπισκότα τα μουλιάζω (πολύ λίγο, ίσα που τα βουτάω και τα βγάζω αμέσως) σε σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
    #
    Σχόλιο από Garrett, 20-12-09  
    Επειδή το έχει φτιάξει άπειρες φορές η γυναίκα μου και είναι υπερσούπερ τέλειο, θα βάλω πέντε πηρουνάκια.Είναι δοκιμασμένο!Ανέξοδο,γρήγορο,νοστιμότατο.
    #
    Σχόλιο από ntinaTserepi, 3-2-10  
    ελαφρυ και νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-2-10  
    Εχδιαφερον το γλυκο θα το φτιαξο μια απο αυτες τις μερες για τα παιδια μου
    #
    Σχόλιο από litsar, 4-2-10  
    Πολύ καλή η συνταγή!!! Έκανα τη μισή δόση βέβαια. Το μόνο που δεν πρέπει να να γίνεται είναι να βάζεις τα μισκότα στο γάλα. Πολύ λίγο τα έβαλα και μαλάκωσαν πολύ. Καλύτερα κατευθείαν στο σκεύος, τα μαλακώνει η κρέμα. Και έβαλα και άλλη στρώση μπισκότα ανάμεσα στις κρέμες!!! Τα μικρά μου ξετρελάθηκαν!!!
    #
    Σχόλιο από vpg, 10-2-10  
    Πολύ ωραίο κι ελαφρύ!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 26-6-10  
    Εκπληκτικό!!!! αν και δεν ξέρω αν το έκανα σωστά (είμαι και αρχάρια σε αυτά τα θέματα).Χρησιμοποίησα σοκολάτα γιώτης κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και είχα ήδη στην ντουλάπα άνθος αραβοσίτου βανίλια.Στο ενδιάμεσο έβαλα τριμμένο μπισκότο.Και πάλι εκπληκτικό είναι :D
    #
    Σχόλιο από Njordin, 27-6-10  
    Καλο γλυκο αλλα η γευση του ηταν υπερβολικα ελαφρια για τα γουστα μου.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 6-7-10  
    Το έφτιαξα! Απο οψη καλο ειναι...τωρα μενει να περάσουν οι 3 βασανιστικες ωρες...
    #
    Σχόλιο από sweety9, 6-7-10  
    wraio kalokairino sokolatenio gluko!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 7-7-10  
    Πολυ καλο και ελαφρυ γλυκακι. Το εκανα χθες και αρεσε πολυ.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 7-7-10  
    #
    Σχόλιο από lagadasgiota, 21-7-10  
    το κανω και οι τρεις αντρες μου τρελαινονται ειδικα ο μεγαλυτερος εγω το λεω ευκολο μιλφειγ
    #
    Σχόλιο από sokolateniaaa, 10-9-10  
    θέλω να το φάω τώρα....αλλά επειδή είναι αργά θα το φτιάξω άυριο πρώι πρώι..φαίνεται πεντανόστιμο...θά επιστρέψω για τα πηρουνάκια....
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 6-11-10  
    αναμικτο!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από netronio, 14-4-09  
    POLY ORAIA AKOYGETE H SYNTAGH! NA ROTHSO KATI...LETE NA GINEI KALO AN BALO ANTHOS ARAVOSITOY AYTO POU THELEI VRASIMO DHLADH?
    #
    Σχόλιο από choco_girl, 17-4-09  
    φυσικα και γινετε απλα κανεις πιο πολυ κοπο αλλα κατα τ αλλα η γευση ειναι η ιδια
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 6-7-10  
    Να ρωτησω κατι...? Μπορω την κρέμα γάλακτος να την αντικαταστήσω με μορφατ ή ερμόλ?
    #
    Σχόλιο από katerina_and, 8-6-14  
    Ποσα γραμμαρια πρεπει να ειναι η καθε κρεμα γαλακτος?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από evaevaeva, 25-1-09  
    Γρηγορη και ευκολη λυση. Εγω και ενδιαμεσα απο τις κρεμες βαζω μια στρωση απο μπισκοτα και αναλογα με την ορεξη προσθετω στις κρεμες κουβερτουρα σε σταγονες ή μπανανα σε κομματακια. Α, και τα μπισκοτα δεν τα μουλιαζω στο γαλα, απλα τα στρωνω και απλωνω πανω τους τις κρεμες, νομιζω οτι αρκει η κρεμα για να τα μαλακωσει οσο πρεπει. Δοκιμασε καποια φορα να προσθεσεις και λιγη κανελλιτσα στη μια απ τις 2 κρεμες, γινεται φανταστικο!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 8-4-09  
    Καλησπερα σε ολους, φτιαχνω και εγω αυτη την συνταγη, μου την ειχε πει η μαμα της κολλητης μου, απλα βαζω μια στρωση κρεμα γιωτης στιγμης και απο πανω ζελε σε οτι γευση μας αρεσει, και γινετε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!! Ειδικα για το καλοκαιρι ειναι οτι πρεπει
    #
    Σχόλιο από sofigr1, 14-10-12  
    πολυ νοστιμη και ευκολη συνταγη... εγω σημερα εκανα αυτο το γλυκακι..μουλιασα για πολυ λιγο τα πτι μπερ σε γαλα με μπολικο λικερ μπανανας,τα εστρωσα,κρεμα σοκολατας,2η στρωση μπισκοτα,φετουλες μπανανας,μετα το γαλα με το λικερ που μου ειχε περισσεψει απ'το μουλιασμα των μπισκοτων το συμπληρωσα στο γαλα για την κρεμα βανιλιας.σαντιγυ απο κρεμα γαλακτος και τριμμενο μπισκοτο..και σε λιγα κομματια σπιτικο γλυκο του κουταλιου βυσσινο..
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 9-9-14  
    Δεν καταλαβαινω που χρειαζεται τοσο πολυ γαλα. Χρησιμοποιησα για τις κρεμες περιπου 1,2 λιτρα και τα πτι-μπερ (εβαλα τρεις στρωσεις) δεν τα βουτηξα στο γαλα, ουτως η αλλως μαλακωνουν απο μονα τους. Μια σοκολατα ζαχαροπλαστικης Μορφατ, μια κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιωτης ΓΙΑ ΜΙΛΦΕΙΓ (επιμενω σ αυτο, ειναι τελεια) και στο απο πανω τελος ΜΙΑ κρεμα γαλακτος 200ml χτυπημενη. Στις κρεμες προσθεσα απο μισο κουταλι σουπας ζαχαρη στην καθε μια για περισσοτερη γλυκα οπως και 20γρ αχνη στην κρεμα γαλακτος. Εγινε ΣΟΥΠΕΡ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της nanat
    Τούρτες/γλυκά ψυγείου κλπ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki