Ανάποδα κεκάκια μανταρινιού
Νόστιμα, ζουμερά μίνι κεκάκια με μανταρίνι! Γίνονται το ίδιο νόστιμα και με πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εφτιαξα μισά με μανταρίνια και τα υπόλοιπα με πορτοκάλι!Και με τις δύο γεύσεις ήταν πολύ νόστιμα!!
Υλικά
-
225 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
3-4 αυγά
-
225 γρ. αλεύρι ή φαρίνα
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
225 γρ. άχνη
-
1/2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη για κάθε 1 φορμάκι
-
ξύσμα 2 μανταρινιών ή ενός πορτοκαλιού
-
15 φέτες μανταρίνι, περίπου 7 μανταρίνια, ή φέτες πορτοκάλι
-
Σιρόπι
-
1/2 φλ. ζάχαρη
-
1/2 δόση σαντιγί (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη καλά, προσθέτουμε ένα,ένα τα αυγά, το ξύσμα, ρίχνουμε και το αλεύρι ή τη φαρίνα με το μπέικιν κοσκινισμένα, χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα.
-
2
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί με υποδοχές-θήκες για μάφινς ή ατομικές φορμούλες και πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι καστανή ζάχαρη.
-
3
Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση ή σε τρία ίσα μέρη,ανάλογα το μέγεθός τους και βάζουμε σε κάθε θήκη.Αν βάλουμε πορτοκάλια κόβουμε σε μέτριες φέτες.
-
4
Ρίχνουμε μείγμα κέικ με ένα κουτάλι και βάζουμε πάνω από τα μανταρίνια να σκεπαστούν καλά.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-40 λεπτά να ροδίσουν.
-
6
Βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό σε κατσαρολάκι να βράσουν, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Βγάζουμε τα κέικ μας, αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
-
7
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από τις φέτες φρούτων, αφήνουμε να απορροφήσουν.
-
8
Αν θέλουμε τα διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγίς!
Σχόλια