Αναρόκρεμα (Κρέμα με μυζήθρα ή ανθότυρο)

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
18 ψήφοι
ypomoni, 30.10.09

Περιγραφή

Ελαφριά κρέμα από αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) και φύλλα μπακλαβά, αρωματισμένη με κανέλα και ανθόνερο. Τέλεια!!!!!!!!!!!!

Αναρόκρεμα (Κρέμα με μυζήθρα ή ανθότυρο)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 14 φύλλα μπακλαβά
  • 1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλλα
  • μέλι
  • καρύδια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.
  4. Τα άφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Λυώνουμε πολύ καλά την αναρή.
  6. Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
  7. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλλα, ανθόνερο).
  8. Αναμιγνύουμε καλά.
  9. Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκέυος θρυματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.
  10. Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).
  11. Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.
  12. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).
  13. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε. Εσείς και οι φίλοι σας θα τρελαθείτε.

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 1-11-09  
    Αν και αυτή η συνταγή σου είναι οπως εκείνη της Μηλόκρεμας,μπορώ απο τώρα να φανταστώ το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-11-09  
    Φτιαχνω και γω ακριβως την ιδια συνταγη και πιστεψε με Αλεξανδρα ειναι τελεια!!!!
    #
    Σχόλιο από klif, 3-11-09  
    #
    Σχόλιο από twins, 11-11-09  
    #
    Σχόλιο από nektariosd, 8-3-10  
    Πολυ ωραια ετσι τη φτιαχνει και η μανα μου
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 7-4-10  
    Θα την δοκιμάσω άμεσα γιατί είναι η αδυναμία του άντρα μου και θα επανέλθω με πηρουνάκια. Φαίνεται και εύκολη..Μου είπαν ότι μπορώ να ρίξω ανάμεσα στα φύλλα και αμύγδαλα τα οποία έχω χοντροαλέσει,καβουρδίσει και καραμελώσει με ζάχαρη για πιο πλούσια γεύση...Μπορεί να το δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις και για αυτό! Τσάο!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 7-4-10  
    Αναμένω σχόλια και για τις αλλαγές που θα κάνεις. Αν είναι ωραίες θα τις δοκιμάσω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 7-4-10  
    Δεν κατάλαβα πως μαζεύουμε τα φύλλα του μπακλαβά....τα τσαλακώνουμε και τα τοποθετούμε έτσι στο ταψί;Η διαδικασία μιάζει με αυτήν της πατσαβουρόπιτας;;
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 7-4-10  
    Ναι τα τσαλακώνεις όπως θα έκανες με ένα κομμάτι χαρτί για να το πετάξεις. Σαν χαλαρή μπάλα.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 7-4-10  
    Σ'ευχαριστώ Ypomoni για την απάντηση.Έβαλα τη συνταγή σου στη λίστα μου και θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!
    #
    Σχόλιο από loula, 8-4-10  
    την αναρή πως θα την ζητήσουμε? δεν το έχω ξανακούσει αυτό το τυρί......
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-4-10  
    loula μου η αναρή είναι η μυζήθρα ή ανθότυρο, το οποίο πρέπει να είναι ανάλατο.
    #
    Σχόλιο από loula, 9-4-10  
    Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση θα το φτιάξω αύριο και θα επανέλθω με βαθμολογία.............
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 9-4-10  
    Πολύ ωραία έγινε τελικά...Εύκολα και γρήγορα...Θα φτιάχνω του συζύγου στο εξής...Επειδή το μέλι της πάει πολύ και από πάνω μου φάνηκε λίγο για να οολκληρώσει τη γεύση, ίσως την επόμενη φορά δοκιμάσω να βάλω και φύλλο σε ενδιάμεση στρώση με καρύδια και μέλι για να γίνει πιο γλυκιά..Επίσης επειδή δεν είχα ανθόνερο χρησιμοποίησα ροδόνερο και ελάχιστη κανέλα παραπάνω και έγινε πολύ καλό...Μπράβο για τη συνταγή και ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-4-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου Νatasoulini μου.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 31-7-10  
    η κρεμα μου αρεσει πολυυυυυυυυυυ!!
    #
    Σχόλιο από andri2307, 18-8-10  
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 19-8-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 12-12-10  
    fysika to agaphmeno moy glyko einai ta pastakia alla ayto einai moyrlia!
    #
    Σχόλιο από liblen, 7-12-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 1-11-09  
    Αν και αυτή η συνταγή σου είναι οπως εκείνη της Μηλόκρεμας,μπορώ απο τώρα να φανταστώ το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 1-11-09  
    Φτιαχνω και γω ακριβως την ιδια συνταγη και πιστεψε με Αλεξανδρα ειναι τελεια!!!!
    #
    Σχόλιο από klif, 3-11-09  
    #
    Σχόλιο από twins, 11-11-09  
    #
    Σχόλιο από nektariosd, 8-3-10  
    Πολυ ωραια ετσι τη φτιαχνει και η μανα μου
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 7-4-10  
    Αναμένω σχόλια και για τις αλλαγές που θα κάνεις. Αν είναι ωραίες θα τις δοκιμάσω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 31-7-10  
    η κρεμα μου αρεσει πολυυυυυυυυυυ!!
    #
    Σχόλιο από andri2307, 18-8-10  
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 19-8-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 12-12-10  
    fysika to agaphmeno moy glyko einai ta pastakia alla ayto einai moyrlia!
    #
    Σχόλιο από liblen, 7-12-11  
    #
    Σχόλιο από alex88, 25-4-12  
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 25-4-12  
    Την κρέμα αυτή την έχω κάνει πολλές φορές πια...Μετά από τις δοκιμές μου, τώρα πια πάντα βάζω ενδιάμεση στρώση με το τριμμένο φύλλο, καρύδια και μέλι και γίνεται ακόμα πιο πλούσια σε γεύση όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα...Ακόμα και γω που δεν συμπαθώ το ροδόνερο, τώρα πια την τσακίζω. Βέβαια δε βάζω πάρα πολύ και έτσι είναι ελάχιστη η επιρροή του στην συνολική γεύση...Σε ευχαριστώ ypomoni μου και πάλι για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 25-4-12  
    Να είσαι καλά Νατασουλίνι μου. Ούτε εγώ μπορώ να αντισταθώ σε μια μερίδα όταν τη φτιάξω......
    #
    Σχόλιο από marysoty, 7-5-12  
    Καλησπέρα. Πολύ καλή μου βγήκε έβαλα ακριβώς τις αναλογίες που έγραφες αλλά δυστυχώς από χθες που το έβαλα στο ψυγείο και σήμερα την έβγαλα για να την δοκιμάσω δεν μου είχε πήξει. Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω?
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-5-12  
    Μήπως δεν κτύπησες αρκετά την κρέμα πριν προσθέσεις την αναρή; Πρέπει σχεδόν να γίνει σαντιγί πάντως πριν προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο και λυπούμαι που δε σου απάντησα πιο πριν, αλλά τώρα είδα το σχόλιο σου.
    #
    Σχόλιο από Soreality, 17-6-12  
    Τέλεια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από loumi, 19-9-13  
    μιαμ μιαμ!!! Τέλεια συνταγή!!! Την έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό. Όμως δεν έβαζε κρέμα γάλακτος και καθόλου ζάχαρη. Αντ' αυτού, έβαζε περισσότερο μέλι...
    Μπράβο παιδιά, μου δώσατε ιδέα για το επόμενο γλυκό!!!
    #
    Σχόλιο από ffotiadou, 20-9-13  
    Τέλεια! Εγώ έριξα μέσα και λίγα καρύδια σπασμένα στα 4. Μμμμμ....
    #
    Σχόλιο από Friday, 18-10-13  
    τελεια και αρωματικη!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dimikl, 7-4-10  
    Δεν κατάλαβα πως μαζεύουμε τα φύλλα του μπακλαβά....τα τσαλακώνουμε και τα τοποθετούμε έτσι στο ταψί;Η διαδικασία μιάζει με αυτήν της πατσαβουρόπιτας;;
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 7-4-10  
    Ναι τα τσαλακώνεις όπως θα έκανες με ένα κομμάτι χαρτί για να το πετάξεις. Σαν χαλαρή μπάλα.
    #
    Σχόλιο από dimikl, 7-4-10  
    Σ'ευχαριστώ Ypomoni για την απάντηση.Έβαλα τη συνταγή σου στη λίστα μου και θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!
    #
    Σχόλιο από loula, 8-4-10  
    την αναρή πως θα την ζητήσουμε? δεν το έχω ξανακούσει αυτό το τυρί......
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-4-10  
    loula μου η αναρή είναι η μυζήθρα ή ανθότυρο, το οποίο πρέπει να είναι ανάλατο.
    #
    Σχόλιο από loula, 9-4-10  
    Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση θα το φτιάξω αύριο και θα επανέλθω με βαθμολογία.............
    #
    Σχόλιο από orchid, 24-4-12  
    Η κρέμα γάλακτος στα αγγλικά τί είναι? Double or single cream? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-4-12  
    Αν δεν κάνω λάθος, είναι η double cream.
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 25-4-12  
    Δεν είμαι ούτε εγώ σίγουρη, αλλά νομίζω ότι είναι double cream

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από natasoulini, 7-4-10  
    Θα την δοκιμάσω άμεσα γιατί είναι η αδυναμία του άντρα μου και θα επανέλθω με πηρουνάκια. Φαίνεται και εύκολη..Μου είπαν ότι μπορώ να ρίξω ανάμεσα στα φύλλα και αμύγδαλα τα οποία έχω χοντροαλέσει,καβουρδίσει και καραμελώσει με ζάχαρη για πιο πλούσια γεύση...Μπορεί να το δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις και για αυτό! Τσάο!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 9-4-10  
    Πολύ ωραία έγινε τελικά...Εύκολα και γρήγορα...Θα φτιάχνω του συζύγου στο εξής...Επειδή το μέλι της πάει πολύ και από πάνω μου φάνηκε λίγο για να οολκληρώσει τη γεύση, ίσως την επόμενη φορά δοκιμάσω να βάλω και φύλλο σε ενδιάμεση στρώση με καρύδια και μέλι για να γίνει πιο γλυκιά..Επίσης επειδή δεν είχα ανθόνερο χρησιμοποίησα ροδόνερο και ελάχιστη κανέλα παραπάνω και έγινε πολύ καλό...Μπράβο για τη συνταγή και ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 9-4-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου Νatasoulini μου.
    #
    Σχόλιο από 00ae, 26-2-12  
    Κάνω αυτή τη συνταγή αλλά με μια μεγάλη διαφορά.Στη θέση της κρέμας που είναι ένα λίτρο βάζω απλά λίγο γάλα για να γίνει το μείγμα κρεμώδες.Το θεωρώ υπερβολικό αλλά γούστα είναι αυτά :) Βάζω 4 πιρουνάκια.Αφαιρώ το 5ο για την κρέμα :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-7-14  
    Είναι πραγματικά υπέροχη! Εγώ αντικατέστησα τη κρέμα γάλακτος με ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής μαζί με 600 ml φρέσκο γάλα. Επίσης έβαλα 3 στρώσεις φύλλα, 2 στρώσεις κρέμα και παρέλειψα τα καρύδια.
    #
    Σχόλιο από renanic, 24-7-14  
    Κάνω και εγώ την αναρόκρεμα(είναι πολύ διαδεδομένη στην Κύπρο) με μερικές παραλλαγές. Κτυπώ την αναρή με μιά μικρή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, βάζω 4-5 κουτάλια σούπας ζάχαρη και μπόλικο μέλι από πάνω γιάτί του ταιριάζει πολύ. Κανέλα και μέσα και πάνω αρκετή. Και οπωσδήποτε ανθόνερο(όχι ροδόνερο γιατί δεν του ταιριάζει).Πάνω βάζω μπόλικα καρύδια ή και καβουρδισμένα αμύγδαλα που μας αρέσουν πολύ σαν συνδιασμός.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 645 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ-ΚΡΕΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    zaxaroplastikh
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar