Αναρόκρεμα (Κρέμα με μυζήθρα ή ανθότυρο)

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
ypomoni
ypomoni @cook_8457302
,Κύπρος

Ελαφριά κρέμα από αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) και φύλλα μπακλαβά, αρωματισμένη με κανέλα και ανθόνερο. Τέλεια!!!!!!!!!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε. Εσείς και οι φίλοι σας θα τρελαθείτε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

503 Minutes
  1. 14 φύλλα μπακλαβά
  2. 1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
  3. 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  4. 1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
  5. 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

  2. 2

    Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  3. 3

    Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.

  4. 4

    Τα άφήνουμε να κρυώσουν.

  5. 5

    Λυώνουμε πολύ καλά την αναρή.

  6. 6

    Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.

  7. 7

    Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλα, ανθόνερο).

  8. 8

    Αναμιγνύουμε καλά.

  9. 9

    Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκέυος θρυματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.

  10. 10

    Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).

  11. 11

    Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.

  12. 12

    Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).

  13. 13

    Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση.

Σχόλια (35)

Katerina Zenonos
Katerina Zenonos @cook_12335931
Πολύ σύντομα θα δοκιμάσω και την αναροκρεμα είναι ακριβώς στα γούστα μας!!

Από

ypomoni
ypomoni @cook_8457302
στις
,Κύπρος
Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. Ζω σε ένα χωριό της Κύπρου 20 λεπτά από Λευκωσία. Λατρεύω να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά.
Δες περισσότερα