Αναρόκρεμα (Κρέμα με μυζήθρα ή ανθότυρο)
Ελαφριά κρέμα από αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) και φύλλα μπακλαβά, αρωματισμένη με κανέλα και ανθόνερο. Τέλεια!!!!!!!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε. Εσείς και οι φίλοι σας θα τρελαθείτε.
Υλικά
-
14 φύλλα μπακλαβά
-
1 κιλό αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο) ανάλατη
-
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
-
2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
-
1 σφηνάκι ανθόνερο (όχι ροδόνερο)
-
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαζεύουμε ελαφριά στο χέρι μας τα φύλλα μπακλαβά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
-
2
Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
3
Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.
-
4
Τα άφήνουμε να κρυώσουν.
-
5
Λυώνουμε πολύ καλά την αναρή.
-
6
Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
-
7
Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλα, ανθόνερο).
-
8
Αναμιγνύουμε καλά.
-
9
Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή άλλο σκέυος θρυματίζουμε τα μισά φύλλα που ψήσαμε και τα απλώνουμε καλά.
-
10
Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά όλο το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα της βάσης).
-
11
Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.
-
12
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).
-
13
Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια κατά βούληση.
Σχόλια (35)