Sol81
Sol81 @cook_8455186

Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο να ανοίξει κανεις τουλάχιστον 17 φύλλα, ανοίγοντας μόνο ένα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποίησα τα παραπάνω υλικά και άνοιξε πανεύκολα το φύλλο Καλή επιτυχία

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. 600 γρ αλεύρι
  2. 1 κ.σ. ξύδι
  3. 1 κ.γ. αλάτι
  4. 1-1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε τα υλικά μας (θα βρείτε παρακάτω αναλογίες, αλλά λογικά θα γίνεται και με άλλες συνταγές για ζύμη), και φτιάχνουμε 2 μπάλες τις οποίες αφήνουμε σκεπασμένες σε αλευρωμένο μπολ για 1/2 ώρα να ξεκουραστούν.Ανοίγουμε σε φύλλο την μία μπάλα (δεν μ ας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πάχος).

  2. 2

    Σχεδιάζουμε με την μύτη του μαχαιριού 2 ομόκεντρους κύκλους και 8 ακτίνες που να ξεκινούν από την έξω πλευρά του μικρού κύκλου, όπως στην φωτογραφία. Μόνο τα σχεδιάζουμε, δεν κόβουμε.

  3. 3

    Αλείφουμε με μπόλικο λάδι όλο το φύλλο.

  4. 4

    Τώρα κόβουμε τα εξωτερικά κομμάτια ένα ένα.

  5. 5

    Τα τοποθετούμε πάνω στον εσωτερικό κύκλο. Αν είναι πολύ μεγαλύτερα μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση.

  6. 6

    Γυρίζουμε προς τα μέσα τα 8 φυλλαράκια της δεύτερης σειράς να καλύψουν την μπάλα μας.

  7. 7

    Αν χρειαστεί τα τραβάμε λίγο.

  8. 8

    Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μπάλα και τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες αλλά όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

  9. 9

    Ανοίγουμε το φύλλο και πάλι δεν μας ενδιαφέρει το πάχος καθώς περιλαμβάνει μέσα τουλάχιστον άλλα 17 φύλλα. Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί μας με τις άκρες να προεξέχουν.

  10. 10

    Βάζουμε την γεμιση κανονικά.Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο, σκεπάζουμε την πίτα μας και τυλίγουμε τις περισσευούμενες άκρες μεταξύ τους.

  11. 11

    Λαδώνουμε την πίτα από πάνω, τη χαράζουμε και είναι έτοιμη για ψήσιμο. Όταν ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμη. Όταν την κόψετε θα δείτε ότι έχει μέσα φυλλαράκια φυλλαράκια όπως τα φύλλα που παίρνουμε έτοιμα, ενώ είναι ακόμη πιο εύκολη διαδικασία από ό,τι με τα έτοιμα γιατί γλυτώνεις το λάδωμα σε κάθε φυλλαράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (173)

annapsonio
annapsonio @cook_8458980
Ακριβώς αυτή τη μέθοδο έκανε η γιαγιά μιας φίλης μου, μόνο που εκείνη δεν έβαζε λάδι, αλλά βούτυρο. Όταν επιχείρησα να κάνω το ίδιο φύλλο αλλά με λάδι, μου κόλλησαν όλα κι έγιναν ένα. Βλέποντας αυτή τη συνταγή το αποδίδω στο ότι δεν έβαλα τα φύλλα στο ψυγείο πριν τα ξανανοίξω, αλλά δε θυμάμαι να τα είχε βάλει κι εκείνη στο ψυγείο. Θέλω πολύ να δοκιμάσω τη συνταγή, αλλά τη φοβάμαι λίγο λόγω της προηγούμενης αποτυχίας μου.

Από

Sol81
Sol81 @cook_8455186
στις