Ανοιξιάτικα στεφανάκια
Κουλουράκια που μοιάζουν με χρωματιστά στεφανάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι με πορτοκάλι.Αν δεν σας αρέσει η καρύδα πασπαλίστε τα με ζάχαρη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βιτάμ, ξύσμα και χυμό.
-
2
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά φτιάχνοντας μαλακή ζύμη,την κάνουμε μπαλίτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
-
3
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, χρωματίζουμε το ένα κομμάτι πράσινο ανοιχτό.
-
4
Πλάθουμε λεπτές βεργούλες και από τις δύο ζύμες, πλέκουμε μεταξύ τους τις βεργούλες, πράσινη και λευκή,
-
5
Και τις κλείνουμε σε στεφανάκι.
-
6
Βάζουμε τα στεφανάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με τις 2 κ. ζάχαρη
-
7
Και ψήνουμε 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλείφουμε μέλι, πασπαλίζουμε με καρύδα.
Σχόλια