Ανοιξιάτικα ζυμαρικά με άγρια σπαράγγια
Μια ανοιξιάτικη συνταγή γεμάτη γεύση και πολύ χρώμα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μερικά μυστικά που κατα την γνώμη μου κάνει πιο εύγευστη την συνταγή!!!! Αντικαταστείστε το ελαιόλαδο με φρέσκο βούτυρο..Θα δώσει μια άλλη γεύση στα ζυμαρικά και θα "δέσει" τα λαχανικά.
Υλικά
-
1 ματσάκι σπαράγγια άγρια
-
4 καρότα
-
1 ματσάκι φρ. κρεμμυδάκια
-
ζυμαρικά της αρεσκείας σας
-
ελαιόλαδο
-
4 κ.σούπας ξηρό λευκό κρασί
-
δυόσμο, μαϊντανό, βασιλικό
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρείτε και πετάτε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια. Κρατάτε τις κορυφές από τα σπαράγγια. Κόβετε τα καρότα σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τα καρότα, τον αρακά και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέστε τα σπαράγγια 3 λεπτά πριν το τέλος.
-
3
Εν το μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
-
4
Στραγγίζετε τα λαχανικά και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
-
5
Σουρώστε τα ζυμαρικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέστε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε με την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)