Ανοιξιάτικη κοτόπιτα

Bαθμολογία: 4.2222
       
 
9 ψήφοι
salezucchero, 12.05.09

Περιγραφή

Μια κοτόπιτα όλο χρώμα και γεύση! Το κάτι άλλο! 
Ανοιξιάτικη κοτόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • Φύλλο χειροποιήτο (κατά προτίμηση) ή έτοιμο
  • 1 κοτόπουλο βρασμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες (όχι καυτερές)
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές πορτοκαλί
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 20 φέτες μπέικον
  • Τυρί ένταμ
  • Βιτάμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρια μείγμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού βράσει το κοτόπουλο και κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε με ένα ψαλίδι σε λωρίδες κόβουμε τις πιπεριές.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
  3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
  4. Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι βάζουμε ένα βιτάμ.
  5. Αφού λιώσει βάζουμε τα λαχανικά και το μπέικον. Ρίχνουμε τα πιπέρια.
  6. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν οι πιπεριές. Στην λεκάνη που έχω το κοτόπουλο ρίχνω το μείγμα με τις πιπεριές και το τυρί ένταμ (2 χούφτες).
  7. Ανακατεύω να γίνουν ένα.
  8. Σε ένα ταψί βάζω ένα φύλλο μία στρώση από την γέμιση φύλλο και πάλι γέμιση και τελειώνω με φύλλο.
  9. Ψήνω στους 190 μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε λίγο την γέμιση και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται.

Το "μυστικό" σε αυτήν την συνταγή για μένα είναι να είναι το φύλλο χειροποίητο..

Σχετικές συνταγές

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 9-12-09  
    πολύ ωραία η συνταγή σου αν και έχω ένα πεόβλημα με το μπέικον. στη θέση του βάζω ψιλοκομμένα μανιτάρια. βγαίνει φανταστικό! επίσης μπράβο που επιμένεις στο σπιτικό φύλλο. είναι ευκολία το έτοιμο, αλλά καμία σχέση με τη γεύση που δίνει το χειροποίητο!
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 10-2-10  
    thank u!!μπορεί κανείς επίσης να βαλεί καπνιστή ή και βραστή γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό..!
    #
    Σχόλιο από fatsa/zouzou, 5-8-10  
    polu kalh kai geustikh pita pou mporeis na thn fas kai san kuriws piato..an baleis omws kai ligo praso h geush tha einai akoma poio kalh...dokimaseto..
    #
    Σχόλιο από spyrid, 5-8-10  
    #
    Σχόλιο από Antigoni81, 9-11-11  
    Αυτη την πιτουλα την εχω φτιαξει 5-6 φορες απο την πρωτη φορα που την διαβασα και εχει γινει αναρπαστη καθε φορα!!!!!!!Εγω βαζω συνηθως παραπανω απο ενα τυρι, συνηθως ενα αλμυρο (αλλα δεν βαζω αλατι) και ενα πιο πικαντικο επισης την εχω κανει δυο φορες στριφτη!
    #
    Σχόλιο από NASOS123, 23-11-11  
    Foveri i kotopita egw to dokimasa kai me extra manitaria kai egine polu nostimi.
    #
    Σχόλιο από μαρλενακι, 2-3-12  
    egw bazw kai 1 megalo kremidi ksero kai 3 aygoylakia mera kai 3 prasa theoro oti ginete teleiaa meta!! aa kai manitaria
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 2-3-12  
    ευχαριστώ πολύ που δοκιμάσατε την συνταγή μου!διάβασα τις τροποποιήσεις σύμφωνα με τα γούστα σας και φυσικά είναι εξίσου καλές εναλλακτικές προτάσεις με βάση την αρχική συνταγή.Προσωπικά,συμφωνώ με το πράσο απλά δεν το χρησιμοποίησα διότι θεωρώ ότι το φρέσκο κρεμμύδι δίνει ήδη μία ένταση στην γεύση..τα μανιτάρια δεν μου αρέσουν και τα αβγά τα θεωρώ άσχετα με το αποτέλεσμα που εγώ θέλω να γευτώ.Φυσικά περί ορέξεως ουδέν σχόλιον απλά λέω τι αρέσει σε μένα μην παρεξηγηθώ!άλλωστε στην κουζίνα και στον έρωτα όλα επιτρέπονται!σας ευχαριστώ πάντως..
    #
    Σχόλιο από christmast, 4-1-13  
    Ωραία συνταγή, ιδανική για τραπέζι και μπουφέ. Πρόσθεσα στη γέμιση βρασμένο καλαμπόκι και παρέλειψα το φρέσκο κρεμμύδι. Το κοτόπουλο το έβρασα μαζί με ένα ξερό κρεμμύδι για να πάρει μυρωδιά. Έχω μία ένσταση για το φύλλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αν είναι έτοιμο. Χρησιμοποίησα σφολιάτα και τύλιξα τη γέμιση σε ρολό και ψήθηκε ομοιόμορφα όλη η πίτα. Καλή χρονιά!
    #
    Σχόλιο από giota76, 3-4-13  
    #
    Σχόλιο από angoula, 13-2-14  

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 9-12-09  
    πολύ ωραία η συνταγή σου αν και έχω ένα πεόβλημα με το μπέικον. στη θέση του βάζω ψιλοκομμένα μανιτάρια. βγαίνει φανταστικό! επίσης μπράβο που επιμένεις στο σπιτικό φύλλο. είναι ευκολία το έτοιμο, αλλά καμία σχέση με τη γεύση που δίνει το χειροποίητο!
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 10-2-10  
    thank u!!μπορεί κανείς επίσης να βαλεί καπνιστή ή και βραστή γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό..!
    #
    Σχόλιο από fatsa/zouzou, 5-8-10  
    polu kalh kai geustikh pita pou mporeis na thn fas kai san kuriws piato..an baleis omws kai ligo praso h geush tha einai akoma poio kalh...dokimaseto..
    #
    Σχόλιο από spyrid, 5-8-10  
    #
    Σχόλιο από Antigoni81, 9-11-11  
    Αυτη την πιτουλα την εχω φτιαξει 5-6 φορες απο την πρωτη φορα που την διαβασα και εχει γινει αναρπαστη καθε φορα!!!!!!!Εγω βαζω συνηθως παραπανω απο ενα τυρι, συνηθως ενα αλμυρο (αλλα δεν βαζω αλατι) και ενα πιο πικαντικο επισης την εχω κανει δυο φορες στριφτη!
    #
    Σχόλιο από NASOS123, 23-11-11  
    Foveri i kotopita egw to dokimasa kai me extra manitaria kai egine polu nostimi.
    #
    Σχόλιο από μαρλενακι, 2-3-12  
    egw bazw kai 1 megalo kremidi ksero kai 3 aygoylakia mera kai 3 prasa theoro oti ginete teleiaa meta!! aa kai manitaria
    #
    Σχόλιο από salezucchero, 2-3-12  
    ευχαριστώ πολύ που δοκιμάσατε την συνταγή μου!διάβασα τις τροποποιήσεις σύμφωνα με τα γούστα σας και φυσικά είναι εξίσου καλές εναλλακτικές προτάσεις με βάση την αρχική συνταγή.Προσωπικά,συμφωνώ με το πράσο απλά δεν το χρησιμοποίησα διότι θεωρώ ότι το φρέσκο κρεμμύδι δίνει ήδη μία ένταση στην γεύση..τα μανιτάρια δεν μου αρέσουν και τα αβγά τα θεωρώ άσχετα με το αποτέλεσμα που εγώ θέλω να γευτώ.Φυσικά περί ορέξεως ουδέν σχόλιον απλά λέω τι αρέσει σε μένα μην παρεξηγηθώ!άλλωστε στην κουζίνα και στον έρωτα όλα επιτρέπονται!σας ευχαριστώ πάντως..
    #
    Σχόλιο από giota76, 3-4-13  
    #
    Σχόλιο από angoula, 13-2-14  

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από christmast, 4-1-13  
    Ωραία συνταγή, ιδανική για τραπέζι και μπουφέ. Πρόσθεσα στη γέμιση βρασμένο καλαμπόκι και παρέλειψα το φρέσκο κρεμμύδι. Το κοτόπουλο το έβρασα μαζί με ένα ξερό κρεμμύδι για να πάρει μυρωδιά. Έχω μία ένσταση για το φύλλο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα αν είναι έτοιμο. Χρησιμοποίησα σφολιάτα και τύλιξα τη γέμιση σε ρολό και ψήθηκε ομοιόμορφα όλη η πίτα. Καλή χρονιά!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 259 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της Toothfairy
    Πίτες
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar