Ανοιξιάτικη κοτόπιτα
Μια κοτόπιτα όλο χρώμα και γεύση! Το κάτι άλλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε λίγο την γέμιση και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται. Το "μυστικό" σε αυτήν την συνταγή για μένα είναι να είναι το φύλλο χειροποίητο..
Υλικά
-
Φύλλο χειροποιήτο (κατά προτίμηση) ή έτοιμο
-
1 κοτόπουλο βρασμένο
-
2 πιπεριές κόκκινες (όχι καυτερές)
-
2 πιπεριές κίτρινες
-
2 πιπεριές πράσινες
-
2 πιπεριές πορτοκαλί
-
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
20 φέτες μπέικον
-
Τυρί ένταμ
-
Βιτάμ
-
Αλάτι
-
Πιπέρια μείγμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού βράσει το κοτόπουλο και κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε και το ψιλοκόβουμε με ένα ψαλίδι σε λωρίδες κόβουμε τις πιπεριές.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
-
3
Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
-
4
Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι βάζουμε ένα βιτάμ.
-
5
Αφού λιώσει βάζουμε τα λαχανικά και το μπέικον. Ρίχνουμε τα πιπέρια.
-
6
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν οι πιπεριές. Στην λεκάνη που έχω το κοτόπουλο ρίχνω το μείγμα με τις πιπεριές και το τυρί ένταμ (2 χούφτες).
-
7
Ανακατεύω να γίνουν ένα.
-
8
Σε ένα ταψί βάζω ένα φύλλο μία στρώση από την γέμιση φύλλο και πάλι γέμιση και τελειώνω με φύλλο.
-
9
Ψήνω στους 190 μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Σχόλια (9)