Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα
Δροσερή και ανάλαφρη πατατοσαλάτα, συνοδεύει κρέατα, αλλά τρώγεται υπέροχα και σαν κυρίως γεύμα.
Υλικά
-
6-7 μέτριες πατάτες
-
1 μικρή πράσινη πιπεριά
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
λίγο καλαμπόκι ( προαιρετικά)
-
αλάτι – πιπέρι
-
Για την σος
-
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (εγώ βάζω 2% λιπαρά)
-
2 κ.σ. μαγιονέζα
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
φρεσκοτριμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
-
2
Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μεχρι να γίνουν.
-
3
Στραγγίζουμε καλά και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε στην σαλατιέρα και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβακια, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα υλικά.
-
5
Φτιάχνουμε την σος αναμειγνύοντας όλα τα υλικά, (προσαρμόζοντας τις δόσεις ανάλογα το προσωπικό σας γούστο).
-
6
Αναμιγνύουμε την σος στην σαλάτα και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Σχόλια (8)