Ανοιξιάτικη πίτα με κολοκυθάκια και φέτα #πίτες
Σήμερα βρήκα μικρά τρυφερά κολοκυθάκια και εμπνεύστηκα αυτή την πιτούλα.
Μια #ΑνοιξιάτικηΠίτα με #Κολοκυθάκια και #Φέτα .
Λίγα μυστικά ακόμα:
Προσοχή στο αλάτι γιατί έχει και φέτα. Τώρα που δοκίμασα , κρύα νομίζω είναι καλύτερη γιατί γίνεται η γέμιση πιο σταθερή.
Υλικά
-
1 δόση Express φύλλο για πίτα ή όποια συνταγή για φύλλο θέλετε
-
4-5 κολοκυθάκια
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1/3 ματσάκι μαιντανό
-
λίγο δυόσμο ή βασιλικό
-
100-150 γρ φέτα
-
2 αυγά
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
2
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κολοκυθάκια.
-
3
Τα βάζουμε για 8-10 λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων στα 800 WAT ή τα αχνίζουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
-
4
Τρίβουμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι 2-3 κσ ελαιόλαδο.
-
5
Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα το ένα λίγο μεγαλύτερο. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30-32 εκ και βάζουμε κάτω το μεγάλο φύλλο να καλύπτει και τα πλαϊνά, στη μέση τη γέμιση και πάνω το μικρότερο φύλλο.
-
6
Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο αυγό για χρώμα και ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω περίπου 40 λεπτά, βλέπουμε να ροδοκοκκινήσει. Καλή όρεξη!!!
-
7
Express φύλλο για πίτα https://cookpad.com/gr/sintages/3072945-express-phullo-gia-pita
Σχόλια (5)