Ανοιξιάτικο γιαουρτογλυκό

Bαθμολογία: 4.9463
       
 
205 ψήφοι
roulaan, 13.03.08

Περιγραφή

Εύκολο και γρήγορο γιαουρτογλυκό, ιδανικό για δροσιά μετά την κατανάλωση κρέατος

Ανοιξιάτικο γιαουρτογλυκό
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
  • 3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 250 γραμμάρια καρυδόψυχα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγύ
  3. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τον ανανά και τα δαμάσκηνα
  4. Περνάμε από το μπλέντερ τα καρύδια σε όσο ψιλά μας αρέσουν
  5. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρώτα από ολα σας χαιρετώ όλους σας μια και είναι η πρώτη μου επαφή μαζί σας. Εγώ το φτιάχνω πάντα μετά από κάποιο τραπέζι με ψητά κρέατα και πραγματικά εξαφανίζεται... κατά καιρούς και ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιώ διάφορα φρούτα. Επίσης έχω μουσκέψει σαβαγιάρ στο ζουμί της κομπόστας του ανανά, έχω στρώσει από πάνω το μίγμα γιαουρτιού και έχω τελειώσει με μέλι. Τέλειο....

Σχετικές συνταγές

    216 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από jimmakos13, 21-3-08  
    thn dokimasa sto spiti kai htan mia apo ta kalitera glyka pou exw ftiaxei!!!!poli oraio!!!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 7-2-09  
    επισης ειναι πολλυ καλο αντι για καρυδοψιχα φυστικια αιγινης
    #
    Σχόλιο από Zagoridou, 8-2-09  
    Ena apo ta agapimena mou gluka to ekane kai i mama mou otan eixe trapezi.Grigoro, drosistiko kai oloi to apolamvanoun soris na afinoun oute kommataki.Mpravo sou pou tin evales auti suntagi, eimai sigouri oti osoi ti dokimasoun tha ksetrellathoun.
    #
    Σχόλιο από MISTER CHEF, 7-5-09  
    ΠΟΛΛΗ ΤΕΛΕΙΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!ΕΓΩ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    #
    Σχόλιο από SOFI!!, 27-6-09  
    Πολύ δροσερό και ελαφρύ. Εγώ το έφτιαξα με light γιαούρτι και κρέμα γάλακτος.
    Ήταν υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από joan, 27-7-09  
    επειδή δε με τρελλαίνει ο ανανάς μπορώ ν΄αντικαταστήσω με κομπόστα ροδάκινο; Δεν ξέρω αν ταιριάζει με τα δαμάσκηνα. Κατά τα άλλα οπως τη φαντάζομαι θα πρέπει να είναι σούπερ δροσερή και καλοκαιρινή. Θα τη φτιάξω και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από joan, 29-7-09  
    Λοιπόν το έφτιαξα το γλυκάκι μόνο που εκανα ρτοποποιήσεις. Δηλαδή έβαλα σαβουαγιάρ σαν βάση αφού τα έβρεξα ελαφρά με το σιρόπι από την κομπόστα ροδάκινο.Μετά την κρεμούλα όπως εσύ και από πάνω ένα βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο που αραίωσα με λίγο κονιάκ για να απλώνεται και πασπάλισα με φυστίκι αιγίνης καθαρισμένο.Ήταν θεϊκή!!!
    #
    Σχόλιο από Des13, 1-8-09  
    Tώρα παρατήρησα ότι εδώ και ένα χρόνο που φτιάχνω το γλυκάκι (τη συνταγή την είδα εδώ) και γίνεται ανάρπαστο, δεν έχω βάλει τα πέντε πιρουνάκια που του αξίζουν.
    Στρώνω τα σαβουαγιάρ που έχω ακουμπήσει πολύ γρήγορα στο σιροπάκι της κομπόστας ανανά, χτυπάω τη σαντιγύ και προσθέτω το στραγγιστό γιαούρτι. Κόβω σε κομματάκια τον ανανά και τον ανακατεύω μέσα στην κρέμα την οποία στρώνω πάνω στα σαβουαγιάρ (δαμάσκηνα δεν έβαλα). Από πάνω ρίχνω το τριμμένο καρύδι. Τέλειο !
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-8-09  
    Το γλυκάκι το έφτιαχνα πριν χρόνια και σκαλίζοντας το site την ξαναθυμήθηκα.Για μένα που δεν μου αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις είναι τέλειο.Τώρα που άρχισα να πειραματίζομαι πιο εύκολα έκανα τις εξείς παραλλαγές: έτριψα μπισκότα και λίγο καρύδι και ράντισα με το χυμό ανανά.Το έβαλα σαν βάση σε ατομικά μπολάκια σερβιρίσματος και απο πάνω κανονικά το γλυκάκι.Πασπάλισα με ότι περίσσεψε απ'το μπισκότο με το καρύδι.Είχε την εμφάνιση cheesecake.Απλό στην παρασκευή, δροσερό και ελαφρύ.Όπως και να το παρουσιάσετε είναι τέλειο.Μπράβο roulaan.
    #
    Σχόλιο από Tsips, 21-1-10  
    την ετοιμασα καποια κυριακη μεσιμερι με την βοηθεια των παιδιων και περιμενοντας την συζυγο απο την δουλεια....ε, απο τοτε την εχουμε κανει τουλαχιστον 10 φορες και καθε φορα μου φαινετε σαν νεα γευση...φοβερή!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mamia, 9-2-10  
    πολυ καλό και ελαφρύ μόνο που εγώ βάζω μέσα και ό,τι από γλυκό του κουταλιού θέλω (καλά στραγγισμένο ή στιμμένο)π.χ σταφύλι ή κεράσι ή κυδώνι και από πάνω γαρνίρω με ολοκληρεσ ροδέλες ανανά και φυστίκι Αιγίνης
    #
    Σχόλιο από mamia, 9-2-10  
    επίσης ξέχασα να πω πως αντι για κρέμα γάλακτος βάζω τη φυτική, 1 φακελάκι Garni (που το έχω χτυπήσει με ένα φλυτζάνι γάλα ) και έτσι γίνεται πιο ελαφρύ
    #
    Σχόλιο από let44taki, 7-3-10  
    #
    Σχόλιο από andd, 23-3-10  
    απλα τελειο!!! οποτε το φτιαχνω γινεται αναρπαστο.
    #
    Σχόλιο από nasiatoska, 12-4-10  
    Το κάνει μια φίλη μου και είναι απλά τέλειο...
    #
    Σχόλιο από kessy, 12-4-10  
    επειδή οι υπόλοιποι δεν τρώνε ανανα, τί αλλο φρουτο μπορώ να βάλω?
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 5-5-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    199 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από jimmakos13, 21-3-08  
    thn dokimasa sto spiti kai htan mia apo ta kalitera glyka pou exw ftiaxei!!!!poli oraio!!!
    #
    Σχόλιο από Zagoridou, 8-2-09  
    Ena apo ta agapimena mou gluka to ekane kai i mama mou otan eixe trapezi.Grigoro, drosistiko kai oloi to apolamvanoun soris na afinoun oute kommataki.Mpravo sou pou tin evales auti suntagi, eimai sigouri oti osoi ti dokimasoun tha ksetrellathoun.
    #
    Σχόλιο από MISTER CHEF, 7-5-09  
    ΠΟΛΛΗ ΤΕΛΕΙΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!ΕΓΩ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    #
    Σχόλιο από SOFI!!, 27-6-09  
    Πολύ δροσερό και ελαφρύ. Εγώ το έφτιαξα με light γιαούρτι και κρέμα γάλακτος.
    Ήταν υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από Tsips, 21-1-10  
    την ετοιμασα καποια κυριακη μεσιμερι με την βοηθεια των παιδιων και περιμενοντας την συζυγο απο την δουλεια....ε, απο τοτε την εχουμε κανει τουλαχιστον 10 φορες και καθε φορα μου φαινετε σαν νεα γευση...φοβερή!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 7-3-10  
    #
    Σχόλιο από andd, 23-3-10  
    απλα τελειο!!! οποτε το φτιαχνω γινεται αναρπαστο.
    #
    Σχόλιο από nasiatoska, 12-4-10  
    Το κάνει μια φίλη μου και είναι απλά τέλειο...
    #
    Σχόλιο από ΤΑΖΙΤΑ, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από chocochristos, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από alepapa, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από giotak1, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από LadyM, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-5-10  
    #
    Σχόλιο από Ισμήνη_Α, 5-5-10  
    Πάντα η καλύτερη Ρούλα μου !
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-5-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από joan, 27-7-09  
    επειδή δε με τρελλαίνει ο ανανάς μπορώ ν΄αντικαταστήσω με κομπόστα ροδάκινο; Δεν ξέρω αν ταιριάζει με τα δαμάσκηνα. Κατά τα άλλα οπως τη φαντάζομαι θα πρέπει να είναι σούπερ δροσερή και καλοκαιρινή. Θα τη φτιάξω και θα επανέλθω με εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από kessy, 12-4-10  
    επειδή οι υπόλοιποι δεν τρώνε ανανα, τί αλλο φρουτο μπορώ να βάλω?
    #
    Σχόλιο από debbie_art, 5-5-10  
    Μηπως μπορει καποιος να μου πει ποση περιπου κρεμα βαζουμε? οταν λεει μεγαλη εννοει ενα λιτρο η 500ml?
    #
    Σχόλιο από twins, 6-5-10  
    το κανω και γω αυτο το γλυκο.χρησιμοποιώ 1 λιτρο κρέμα γάλακτος
    #
    Σχόλιο από roula8, 12-5-14  
    καλησπερα,οταν λετε μεγαλη κρεμα γαλακτοσ εννεοιται του λιτρου η των 500 γραμ?ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-5-14  
    Καλησπέρα :) Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί συσκευασία του ενός λίτρου. Εννοεί των 500ml. Καλή επιτυχία!

    11 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από τουιτι, 7-2-09  
    επισης ειναι πολλυ καλο αντι για καρυδοψιχα φυστικια αιγινης
    #
    Σχόλιο από joan, 29-7-09  
    Λοιπόν το έφτιαξα το γλυκάκι μόνο που εκανα ρτοποποιήσεις. Δηλαδή έβαλα σαβουαγιάρ σαν βάση αφού τα έβρεξα ελαφρά με το σιρόπι από την κομπόστα ροδάκινο.Μετά την κρεμούλα όπως εσύ και από πάνω ένα βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο που αραίωσα με λίγο κονιάκ για να απλώνεται και πασπάλισα με φυστίκι αιγίνης καθαρισμένο.Ήταν θεϊκή!!!
    #
    Σχόλιο από Des13, 1-8-09  
    Tώρα παρατήρησα ότι εδώ και ένα χρόνο που φτιάχνω το γλυκάκι (τη συνταγή την είδα εδώ) και γίνεται ανάρπαστο, δεν έχω βάλει τα πέντε πιρουνάκια που του αξίζουν.
    Στρώνω τα σαβουαγιάρ που έχω ακουμπήσει πολύ γρήγορα στο σιροπάκι της κομπόστας ανανά, χτυπάω τη σαντιγύ και προσθέτω το στραγγιστό γιαούρτι. Κόβω σε κομματάκια τον ανανά και τον ανακατεύω μέσα στην κρέμα την οποία στρώνω πάνω στα σαβουαγιάρ (δαμάσκηνα δεν έβαλα). Από πάνω ρίχνω το τριμμένο καρύδι. Τέλειο !
    #
    Σχόλιο από dcroula, 8-8-09  
    Το γλυκάκι το έφτιαχνα πριν χρόνια και σκαλίζοντας το site την ξαναθυμήθηκα.Για μένα που δεν μου αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις είναι τέλειο.Τώρα που άρχισα να πειραματίζομαι πιο εύκολα έκανα τις εξείς παραλλαγές: έτριψα μπισκότα και λίγο καρύδι και ράντισα με το χυμό ανανά.Το έβαλα σαν βάση σε ατομικά μπολάκια σερβιρίσματος και απο πάνω κανονικά το γλυκάκι.Πασπάλισα με ότι περίσσεψε απ'το μπισκότο με το καρύδι.Είχε την εμφάνιση cheesecake.Απλό στην παρασκευή, δροσερό και ελαφρύ.Όπως και να το παρουσιάσετε είναι τέλειο.Μπράβο roulaan.
    #
    Σχόλιο από mamia, 9-2-10  
    πολυ καλό και ελαφρύ μόνο που εγώ βάζω μέσα και ό,τι από γλυκό του κουταλιού θέλω (καλά στραγγισμένο ή στιμμένο)π.χ σταφύλι ή κεράσι ή κυδώνι και από πάνω γαρνίρω με ολοκληρεσ ροδέλες ανανά και φυστίκι Αιγίνης
    #
    Σχόλιο από mamia, 9-2-10  
    επίσης ξέχασα να πω πως αντι για κρέμα γάλακτος βάζω τη φυτική, 1 φακελάκι Garni (που το έχω χτυπήσει με ένα φλυτζάνι γάλα ) και έτσι γίνεται πιο ελαφρύ
    #
    Σχόλιο από anastasiabd, 6-5-10  
    Τοσα που εχω διαβασει πυστευω οτι ειναι κατι το ξεχωριστω οσο και εκεινει που το προτινει σε εμας!!! θε το δοκιμασω!!!
    #
    Σχόλιο από evisam, 26-5-10  
    Στη δική μου παραλλαγή χρησιμοποιώ 1 διπλό Garnie (χτυπημένο με το αντίστοιχο γάλα)αντί για κρέμα γάλακτος + άχνη και βάζω την κρέμα σε μπώλ σε στρώσεις εναλλάξ με τα κομματάκια του ανανά (πολύ καλά στραγγισμένα)και τα χοντροτριμμένα καρύδια.
    #
    Σχόλιο από litsa d, 23-6-10  
    ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΠΙ ΓΙΑ ΖΥΜΗ, ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΕ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ...ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ 3,4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
    #
    Σχόλιο από pikatsou, 3-11-10  
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 17-11-11  
    Μμμμ...ψάχνοντας ένα ελαφρύ γλυκάκι βρήκα αυτή τη συνταγή.Σκέφτηκα ότι στο ψυγείο έχω ένα γιαουρτάκι που λήγει σήμερα και μια ανοιχτή κρέμα γάλακτος που πρέπει να καταναλωθεί άμεσα (όπως κι έγινε!).Είπα να δοκιμάσω, χτύπησα την κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ. άχνη στη φραπιέρα κι ετοίμασα σαντιγύ στα γρήγορα.Την ανακάτεψα με το γιαούρτι και λίγο χυμό λεμονιού (δεν είχα κομπόστα ανανά), έσπασα κι ένα μπισκότο digestive κι όπως καταλαβαίνετε δεν πρόλαβε να παγώσει!θα το ξανακάνω σίγουρα σε μεγαλύτερες ποσότητες για να φάει και η υπόλοιπη οικογένεια!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ-ΚΡΕΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Τούρτες/γλυκά ψυγείου κλπ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    Παγωτά-Καλοκαιρινα
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x