Ανοικτή πίτα με λαχανικά
Ελαφριά πιτούλα χωρίς αλλαντικά και με τυρί λίγων λιπαρών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή ανακαλύφθηκε στο http//www.queen.gr/MAGEIRIKH/THS-TEMPELAS/item/59341-eykoli-kai-lahtaristi-pita-me-lahanika. Είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή.Χρησιμοποίησα έτοιμη ζυμούλα (σφολιάτα) και έβαλα έξτρα μανιτάρια. Μπορεί να γίνει και σε ατομικές πιτούλες ή με βαση πίτσας!
Υλικά
-
250 γρ. μελιτζάνες
-
250 γρ. κολοκυθάκια
-
250 γρ. πιπεριές σε διάφορα χρώματα
-
250 γρ. μανιτάρια
-
200 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
-
1/2 κιλό ντομάτες
-
300 γρ. ζύμη για πίτες (μπορεί να είναι και ολικής αλέσεως)
-
ελαιόλαδο
-
λίγη ρίγανη
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
-
2
Πλένετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τα κόβετε σε λεπτές φέτες, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200C.
-
3
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνετε καλά το ζυμάρι και βάζετε από πάνω τις ντομάτες, τα λαχανικά, το τυρί, λίγο λάδι και τη ρίγανη.
-
4
Ψήνετε την πίτα στους 220C για μισή ώρα, ή μέχρι να δείτε πως το φύλλο έχει χρυσίσει και τα λαχανικά έχουν πάρει χρώμα.
Σχόλια