Ανοικτή πίτα με λαχανικά

kitten
kitten @cooking_kitten

Ελαφριά πιτούλα χωρίς αλλαντικά και με τυρί λίγων λιπαρών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ανακαλύφθηκε στο http//www.queen.gr/MAGEIRIKH/THS-TEMPELAS/item/59341-eykoli-kai-lahtaristi-pita-me-lahanika. Είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή.Χρησιμοποίησα έτοιμη ζυμούλα (σφολιάτα) και έβαλα έξτρα μανιτάρια. Μπορεί να γίνει και σε ατομικές πιτούλες ή με βαση πίτσας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 ταψί στο μέγεθος του φύλλου
  1. 250 γρ. μελιτζάνες
  2. 250 γρ. πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  3. 250 γρ. μανιτάρια
  4. 200 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  5. 1/2 κιλό ντομάτες
  6. 300 γρ. ζύμη για πίτες (μπορεί να είναι και ολικής αλέσεως)
  7. ελαιόλαδο
  8. λίγη ρίγανη
  9. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.

  2. 2

    Πλένετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τα κόβετε σε λεπτές φέτες, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 200C.

  3. 3

    Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνετε καλά το ζυμάρι και βάζετε από πάνω τις ντομάτες, τα λαχανικά, το τυρί, λίγο λάδι και τη ρίγανη.

  4. 4

    Ψήνετε την πίτα στους 220C για μισή ώρα, ή μέχρι να δείτε πως το φύλλο έχει χρυσίσει και τα λαχανικά έχουν πάρει χρώμα.

Αντιδράσεις

Από

kitten
kitten @cooking_kitten
στις