Ανοιχτή κιμαδόπιτα με σπανάκι
Μία καταπληκτική πίτα για μπουφέ, γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το Gourmet και είναι πεντανόστιμη!Μπορείτε επίσης αντί για ζύμη κουρού να χρησιμοποιήσετε ζύμη σφολιάτας. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 φύλλο ζύμη κουρού
-
Για τη γέμιση
-
4 κ.σ. (κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
-
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
100 ml λευκό ξηρό κρασί
-
1 φύλλο δάφνης
-
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
200 γρ. σπανάκι πλυμένο, κομμένο και στεγνό
-
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
-
4 αβγά χτυπημένα
-
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει, μέχρι να πάρει χρώμα.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.
-
4
Ρίχνουμε το σπάνακι και το μάραθο, ανακατεύουμε ώσπου να πιουν τα υγρά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις η γέμιση κρυώσει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C, στις αντιστάσεις. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τη ζύμη κουρού και απλώνουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε τη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Σχόλια (4)