m-k
m-k @cook_8462241
,ελλαδα

Μία καταπληκτική πίτα για μπουφέ, γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το Gourmet και είναι πεντανόστιμη!Μπορείτε επίσης αντί για ζύμη κουρού να χρησιμοποιήσετε ζύμη σφολιάτας. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 φύλλο ζύμη κουρού
  2. Για τη γέμιση
  3. 4 κ.σ. (κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
  4. 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
  6. 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  9. 200 γρ. σπανάκι πλυμένο, κομμένο και στεγνό
  10. 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  11. 4 αβγά χτυπημένα
  12. 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει, μέχρι να πάρει χρώμα.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.

  4. 4

    Ρίχνουμε το σπάνακι και το μάραθο, ανακατεύουμε ώσπου να πιουν τα υγρά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις η γέμιση κρυώσει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C, στις αντιστάσεις. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τη ζύμη κουρού και απλώνουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε τη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

fiogaki
fiogaki @cook_8489785
Μούρλια η κιμαδόπιτα, μας άρεσε πάααρα πολύ!!!

Από

m-k
m-k @cook_8462241
στις
,ελλαδα