Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και πράσα
Η πιο νόστιμη πίτα-τάρτα που έχετε δοκιμάσει!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα απο το βιβλίο συνταγών του ΑΒ πριν χρόνια και έχει γίνει η αγαπημένη μου!!! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε ! Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτα
-
650 γρ στήθος κοτόπουλου βρασμένο (κρατάτε 1 και 1/2 φλιτζ. ζωμό)
-
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
-
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες (το άσπρο μέρος)
-
150 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο (προτείνω το μετσοβόνε κανει όλη την διαφορά)
-
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
-
4 κουτ.σουπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
4 κουτ. σούπας βούτυρο
-
1/2 φλιτζ. γάλα
-
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-
1 κουτ. σούπας ανάμικτα σουσάμια
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κυβάκια και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σοτάρουμε τα πράσα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν
-
3
Και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε
-
5
Και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
-
6
Προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
7
Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο
-
8
Και προσθέτουμε το αλεύρι.
-
9
Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι.
-
10
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου
-
11
Και όταν αρχίσει να πήζει,
-
12
Προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
-
13
Όταν πήξει η κρέμα, την κατεβάζουμε απ'την φωτιά
-
14
Και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί
-
15
Και το μείγμα του κοτόπουλου.
-
16
Ανακατεύουμε καλά την γέμιση.
-
17
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη απο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20-25 εκ.,
-
18
Λαδώνουμε το ταψί
-
19
Και στρώνουμε την σφολιάτα.
-
20
Βάζουμε τη γέμιση.
-
21
Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας σε ρολό προς τα μέσα, γύρω απο την γέμιση.
-
22
Περιχύνουμε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια
-
23
Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει!
Σχόλια (4)