Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και πράσα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Peggy Sou
Peggy Sou @cook_8511808
,

Η πιο νόστιμη πίτα-τάρτα που έχετε δοκιμάσει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα απο το βιβλίο συνταγών του ΑΒ πριν χρόνια και έχει γίνει η αγαπημένη μου!!! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε ! Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4-6
  1. 1 φύλλο σφολιάτα
  2. 650 γρ στήθος κοτόπουλου βρασμένο (κρατάτε 1 και 1/2 φλιτζ. ζωμό)
  3. 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  4. 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες (το άσπρο μέρος)
  5. 150 γρ καπνιστό τυρί τριμμένο (προτείνω το μετσοβόνε κανει όλη την διαφορά)
  6. 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  7. 4 κουτ.σουπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  9. 1/2 φλιτζ. γάλα
  10. 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  11. 1 αβγό χτυπημένο με 3 κουτ. σουπας γάλα, για να περιχύσετε την πίτα
  12. 1 κουτ. σούπας ανάμικτα σουσάμια
  13. αλάτι πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κυβάκια και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σοτάρουμε τα πράσα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν

  3. 3

    Και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε

  5. 5

    Και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

  6. 6

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

  7. 7

    Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο

  8. 8

    Και προσθέτουμε το αλεύρι.

  9. 9

    Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι.

  10. 10

    Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου

  11. 11

    Και όταν αρχίσει να πήζει,

  12. 12

    Προσθέτουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.

  13. 13

    Όταν πήξει η κρέμα, την κατεβάζουμε απ'την φωτιά

  14. 14

    Και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί

  15. 15

    Και το μείγμα του κοτόπουλου.

  16. 16

    Ανακατεύουμε καλά την γέμιση.

  17. 17

    Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη απο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20-25 εκ.,

  18. 18

    Λαδώνουμε το ταψί

  19. 19

    Και στρώνουμε την σφολιάτα.

  20. 20

    Βάζουμε τη γέμιση.

  21. 21

    Διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας σε ρολό προς τα μέσα, γύρω απο την γέμιση.

  22. 22

    Περιχύνουμε την επιφάνεια με το αβγό και το γάλα, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια

  23. 23

    Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (4)

amande
amande @cook_8495536
Πολύ νόστιμη, πολυ γεμάτη γεύση μόνο που αντιμετώπισα προβληματάκι με το μέγεθος της φόρμας. Θέλει 25αρι ταψί οπωσδήποτε (και 26 καλύτερα). Μου ξεχείλισε όλο το μίγμα αυγου που μπαίνει πάνω στην πίτα (με όλα τα παρελκόμενα - έπεσε στον καυτό φούρνο και γέμισε καπνό η κουζίνα).

Από

Peggy Sou
Peggy Sou @cook_8511808
στις
,