κύρια φωτογραφία συνταγής Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο
Anna Maria Zachou
Anna Maria Zachou @cook_8475911
,

Πιτούλα ανοιχτή απο πάνω, με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, ζαμπόν, κασέρι και διάφορα μυρωδικά!! Απλή συνταγή και νόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λόγος που δεν γράφω χρόνο ψησίματος είναι γιατί στον δικό μας φούρνο θέλει 3 τέταρτα ενώ στης γιαγιάς μου θέλει μια ώρα γιατί είναι με γκάζι. Οπότε καλύτερα να το επιβλέπουμε κιόλας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
  2. 250 γραμμάρια ζαμπόν
  3. 250 γραμμάρια κασέρι
  4. Διάφορα μυρωδικά της επιλογής σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει (γράφουν πίσω στις οδηγίες πόση ώρα τ'αφήνουμε.

  2. 2

    Βράζουμε το κοτοπουλάκι μας (μπορείτε να αγοράσετε το φιλέτο έτοιμο καθαρισμένο ή με το κόκκαλο και να το καθαρίσετε εσείς.)

  3. 3

    Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους και τα βάζουμε σ ένα μπολ.

  4. 4

    Κόβουμε και το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.

  5. 5

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με την μισή κρέμα γάλακτος.

  6. 6

    Απλώνουμε την σφολιάτα μας σε μεσαίο ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε.

  7. 7

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μας αρέσει! (προσωπικά βάζω αλάτι, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και άνιθο.)

  8. 8

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ελάχιστο βούτηρο και το βάζουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς εως ότου δούμε ότι ψήθηκε η πιτούλα που εξέχει απ τα πλάγια. Το βγάζουμε απ το φούρνο et voila!!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

Μυρτω
Μυρτω @myrto
Μπορουμε, να χρησιμοποιησουμε το βρασμενο κοτοπουλο της προηγουμενης μερας;\nπ.χ. σημερα εβρασα κοτοπουλο για σουπα αυγοκοφτη, και εχει μεινει αρκετο.\nΓια να μην παει χαμενο.....

Από

Anna Maria Zachou
Anna Maria Zachou @cook_8475911
στις
,