Ανοιχτή πίτα με κοτόπουλο
Πιτούλα ανοιχτή απο πάνω, με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, ζαμπόν, κασέρι και διάφορα μυρωδικά!! Απλή συνταγή και νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο λόγος που δεν γράφω χρόνο ψησίματος είναι γιατί στον δικό μας φούρνο θέλει 3 τέταρτα ενώ στης γιαγιάς μου θέλει μια ώρα γιατί είναι με γκάζι. Οπότε καλύτερα να το επιβλέπουμε κιόλας.
Υλικά
-
1 Σφολιάτα
-
2 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
-
250 γραμμάρια ζαμπόν
-
250 γραμμάρια κασέρι
-
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
-
Διάφορα μυρωδικά της επιλογής σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει (γράφουν πίσω στις οδηγίες πόση ώρα τ'αφήνουμε.
-
2
Βράζουμε το κοτοπουλάκι μας (μπορείτε να αγοράσετε το φιλέτο έτοιμο καθαρισμένο ή με το κόκκαλο και να το καθαρίσετε εσείς.)
-
3
Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους και τα βάζουμε σ ένα μπολ.
-
4
Κόβουμε και το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
-
5
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με την μισή κρέμα γάλακτος.
-
6
Απλώνουμε την σφολιάτα μας σε μεσαίο ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε.
-
7
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο μας αρέσει! (προσωπικά βάζω αλάτι, λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο και άνιθο.)
-
8
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ελάχιστο βούτηρο και το βάζουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς εως ότου δούμε ότι ψήθηκε η πιτούλα που εξέχει απ τα πλάγια. Το βγάζουμε απ το φούρνο et voila!!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)