Ανθοπέταλα από το γκιούλ μπαξέ
Μια φρουτολιχουδιά για αυτούς που λατρεύουν τα φρουτάκια.
Υλικά
-
1 βάση τάρτας
-
λίγες φέτες στρογγυλές απο ανανά
-
2 ακτινίδια σε ροδέλες
-
5 φράουλες κομμένες στην μέση
-
μερικές φετούλες απο μανταρίνια
-
1-2 μήλα σε φέτες στρογγυλές
-
4 φλ. σαντιγύ σφιχτή
-
μερικά κερασάκια γλασέ
-
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε της φράουλες σε μπόλ, τις περιχύνουμε με το μισό κονιάκ και αφήνουμε να μαρινάρονται.
-
2
Βάζουμε σε άλλο μπόλ τις φέτες του ανανά, των ακτινίδιων και των μήλων και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ και τις αφήνουμε να μαρινάρονται.
-
3
Στρώνουμε στην βάση της τάρτας τη μίση σαντιγί.
-
4
Αρχίζοντας απο το κέντρο, σκεπάζουμε την επιφάνεια της με τις φέτες των διάφορων φρούτων τοποθετώντας τες σε αλλεπάλληλους κύκλους, έτσι που να μοιάζουν με πέταλα ενος πολύχρωμου λουλουδιού.
-
5
Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ και κάνουμε ροζέτες όπου μας αρέσει.
-
6
Σε καθέ ροζέτα επάνω βάζουμε ενα κερασάκι γλασέ.
-
7
Βάζουμε την φρουτόταρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
Σχόλια (3)