κύρια φωτογραφία συνταγής Αντιναχτές πατάτες
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 1/2 κιλό πατάτες μικρές
  2. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  3. 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο φρέσκο
  4. 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
  5. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στην μέση.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι βάζετε σπορέλαιο και όταν κάψει ρίχνετε τις πατάτες. Μόλις ροδοκοκκινίσουν και είναι έτοιμες αφαιρείτε το λάδι και σβήνετε με το κρασί.

  3. 3

    Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο ενώ αφήνετε λίγο να εξατμιστεί το κρασί (2-3 λεπτά).

  4. 4

    Τις σερβίρετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Silviaelia
Silviaelia @cook_8450666
Αντί για άσπρο κρασί εγώ βάζω κόκκινο.... Βάζω τις πατάτες κομμένες για καμιά ώρα να πάρουν απο την γεύση του κρασιού. Και τον κόλιανδρο ο οποίος είναι ξηρός και αλεσμένος τον βάζω κατά την διάρκεια του ψησήματος για να μυρίσουν οι πατάτες.... Και το μυστικό (εξού και το όνομα του) είναι ότι κατα της διάρκεια του ψησήματος και όταν πλέον οι πατάτες είναι ψημένες τις ανακαινούμε στο τηγάνι (για να μην κολλήσουν στον πάτο του τηγανιού οι πατάτες πρέπει να είναι ψημένες, η διαδικασία αυτή γίνεται 10 λεπτά πρίν να τις βγάλουμε απο το τηγάνι) όπως όταν κατασκευάζουμε κρέπες.... Κοινός στη κυπριακή διάλεκτο τις αντινάσσουμε....

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά