Άπαιχτα μπισκοτοκούλουρα της Ελένης

Μαγειρεύτηκε 23 φορές
hayat
hayat @hayat2613

Αυτή είναι μια συνταγή της αγαπημένης μου ξαδέρφης Ελένης, η οποία έχει ένα απίστευτο ταλέντο να φτιάχνει οτιδήποτε με τον πιο γρήγορο και απλό τρόπο και να είναι πάντα πεντανόστιμα !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, τη στιγμή που βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ, πριν αρχίσετε να ζυμώνετε, ρίχνετε μερικές σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνετε μαζί, γίνονται τέλεια. Αν ρίξετε τις σταγόνες δεν χρειάζεται να χωρίσετε καθόλου το μείγμα σε άσπρο και μαύρο. Καλή όρεξη !!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
20-25 μπισκοτοκούλουρα
  1. 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις γεμάτα-γεμάτα
  2. 1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη
  3. 250 γραμμάρια (ένα καλούπι) φρέσκο βούτυρο (προσοχή ΟΧΙ μαργαρίνη )
  4. 1 βανίλια
  5. προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μερικές ώρες να μαλακώσει πάρα πάρα πολύ.

  2. 2

    Έπειτα, και αφού έχει μαλακώσει το βούτυρο, όλα είναι πανεύκολα, βάζετε σε ένα βαθύ μπολ όλα μαζί τα υλικά, ναι ναι όλα μαζί, και απλά ζυμώνετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα πολύ καλά και να πλάθεται.

  3. 3

    Μπορείτε αν θέλετε να χωρίσετε το μείγμα και στο μισό να βάλετε κακάο πικρό, ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο,και να το ζυμώσετε μέχρι να ενωθεί το κακάο.Έτσι θα έχετε ένα λευκό και ένα καφέ ζυμαράκι.

  4. 4

    Κατόπιν πλάθετε κουλουράκια με δύο μπαστουνάκια ή σε ότι άλλο σχήμα επιθυμείτε. Αν έχετε χωρίσει και το μείγμα σε άσπρο και μαύρο θα έχετε όμορφα δίχρωμα κουλουράκια.

  5. 5

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το πολύ, σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (23)

Σχόλια (123)

ΕΦΗ Χ.
ΕΦΗ Χ. @efi0304
Καταπληκτικά τα φτιάχνω επι σειρά ετών! Καλό Πάσχα!

Από

hayat
hayat @hayat2613
στις