Απαλό και αφράτο κέικ σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Ακόμη και όταν έχει ψηθεί το τεστ με το μαχαίρι δεν θα μας βοηθήσει πολύ γιατί το κέικ παραμένει κάπως υγρό. Επίσης ξεφουσκώνει ελαφρά όταν το βγάλουμε από το φούρνο οπότε μην τρομάξετε!
Υλικά
-
1 κούπα βούτυρο
-
375 γρ. μάυρη ζάχαρη (αυτή που έχει κολλώδη υφή)
-
2 αβγά
-
1 βανίλιες
-
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη
-
200 γρ αλεύρι
-
2 κοφτά κ. γλυκού baking
-
1 κούπα βραστό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και τη βανίλια.
-
3
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το baking και τέλος το νερό.
-
4
Βάζουμε σε βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψάκι μεγέθους 23x13x7 και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 190 και άλλα 15' στους 170.
Σχόλια (5)