κύρια φωτογραφία συνταγής Απαλό και αφράτο κέικ σοκολάτας
cuoco
cuoco @cook_8483650
,ellada

Λίγα μυστικά ακόμα

Ακόμη και όταν έχει ψηθεί το τεστ με το μαχαίρι δεν θα μας βοηθήσει πολύ γιατί το κέικ παραμένει κάπως υγρό. Επίσης ξεφουσκώνει ελαφρά όταν το βγάλουμε από το φούρνο οπότε μην τρομάξετε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 φέτες χοντρουλές χοντρουλές
  1. 1 κούπα βούτυρο
  2. 375 γρ. μάυρη ζάχαρη (αυτή που έχει κολλώδη υφή)
  3. 1 βανίλιες
  4. 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  5. 200 γρ αλεύρι
  6. 2 κοφτά κ. γλυκού baking
  7. 1 κούπα βραστό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και τη βανίλια.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη σοκολάτα και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το baking και τέλος το νερό.

  4. 4

    Βάζουμε σε βουτυρωμένο αλευρωμένο ταψάκι μεγέθους 23x13x7 και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 190 και άλλα 15' στους 170.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

july88
july88 @cook_8468542
Απίθανο κέικ. Εχει πολύ ανάλαφρη γεύση. Η μαύρη ζάχαρη κάνει τη διαφορά. Σοκολάτα έβαλα με 74% κακάο και ήταν πολύ καλή επιλογή. Δε μου φούσκωσε ιδιαίτερα αλλά δε έπεσε κιόλας.θα μου ταιριαζε και κάποιο μπαχαρικό μέσα (την ώρα που το εφτιαχνα πιεζόμουν να βάλω κανέλα και μοσχοκάρυδο αλλά τελικά αντιστάθηκα χαχχαχα)Μπράβο cuoco!

Από

cuoco
cuoco @cook_8483650
στις
,ellada