Απενεχοποιημένη κολοκυθόσουπα πειρασμός
Άκρως νόστιμη κολοκυθόσουπα με προσοχή στη θερμιδική της αξία και ευχερή τρόπο παρασκευής της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σούπα αυτή είναι εύκολη στην παρασκευή. Δεν "σπάει" η κρέμα γάλακτος όταν την προσθέτετε. Τουναντίον δίνει μία ελαφρά πορτοκαλί απόχρωση στη σούπα μοναδική. Είναι ασφαλώς πολύ κρεμώδης, πεντανόστιμη, θρεπτική και με προσοχή στις θερμίδες.Εάν επιθυμεί κάποιος δύναται να συνδυάσει τον τρόπο σερβιρίσματος της γαλλικής κρεμμυδόσουπας και να προσθέσει στο τέλος και κάθετα στο πιάτο φρυγανιές, πάνω στις οποίες έχουμε προηγουμένως λίωσει τυρί στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε κανονικά κομμάτια την κολοκύθα, χωρίς να καθαρίσουμε το περίβλημά της. Καθαρίζουμε εντούτοις τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε επίσης σε μεγάλα κομμάτια.
-
2
Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά μας σε ταψί στον φούρνο ατάκτως εριμμένα και περιχύνουμε από πάνω λίγο ηλιέλαιο. Τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν ικανοποιητικά (όχι και να καεί η επιφάνειά τους).
-
3
Βράζουμε στον βραστήρα περίπου 1.5 λίτρο νερό και αραιώνουμε σε μικρή λεκανίτσα τους δύο κύβους ζωμού.
-
4
Τοποθετούμε τα λαχανικά στο μίξερ, μαζί με τον αραιωμένο ζωμό, τον τοματοπολτό. Πολτοποιούμε περίπου για 4 λεπτά στην ισχυρή κλίμακα.
-
5
Τσιγαρίζουμε, στην μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχουμε, τα κρεμμύδια και το σκόρδο ελαφρά.
-
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και χύνουμε μέσα στην κατσαρόλα ακολούθως το πολτοποιημένο μείγμα μας και ανακατεύουμε, πάντα με χαμηλή τη φωτιά (στην κλίμακα 0-9, στο 4).
-
7
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μετά από 2 λεπτάκια και τέλος! Αφήνουμε απλώςτην σούπα να δέσει σε ακόμη πιο χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά ανάλογα με την προτίμησή μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)