Απίστευτο αγγλικό κέικ σοκολάτας
Αυτό είναι ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας λίγο διαφορετικό από τα παραδοσιακά που έχουμε συνηθίσει. Το φτιάχνει μια ελληνο-αγγλίδα φίλη μου! Δεν μένει ούτε ψίχουλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ψήσιμο του κέικ πρέπει να δώσουμε αρκετή προσοχή για να μην αφήσουμε ξεραθεί.
Υλικά
-
1 Φλιτζάνι νερό
-
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι(αμίτα)
-
3/4 Φλιτζανιού λάδι
-
1 – ½ Φλιτζάνι ζάχαρη
-
3 κουτ. Γλ. Μπέικιν
-
1 κούπα κακάο
-
3 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Για το γλάσο
-
1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
-
3/4 κούπας κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω καλά σε ένα μπώλ το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και την ζάχαρη.
-
2
Προσθέτω το μπέικιν και τελευταία το κακάο και το αλεύρι.
-
3
Αφού ανακατευτούν καλά (είτε με το χέρι, είτε με το μίξερ) τα βάζουμε σε βουτηρωμένο ταψί περίπου 30x30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
-
4
Μέχρι να κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο.
-
5
Διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό την άχνη και το κακάο. Προσοχή να μην βάλουμε πολύ νερό-θέλουμε σφιχτό μείγμα.
-
6
Κατόπιν το απλώνουμε πάνω στο κέικ (αφού κρυώσει το κέικ).
Σχόλια (100)