Απίθανα φαλάφελ γλυκοπατάτας

manewcook
manewcook @manewcook
,Ελλάδα

Ένας εναλλακτικός και νόστιμος τρόπος μαγειρέματος της τόσο θρεπτικής γλυκοπατάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα εδώ. Αν δε θέλετε να γλυκίζουν πολύ τα φαλάφελ σας, ρίξτε αρκετό λεμόνι και τσιμπήστε λίγο το αλάτι!  Επειδή μου αρέσει πολύ το κύμινο, έβαλα δυο ολόκληρες κουταλιές και δεν έχασα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
16-18 φαλάφελ
  1. 2 μετρίου μεγέθους γλυκοπατάτες
  2. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  5. 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  6. 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μαλακό
  7. φρέσκο χυμό από ένα λεμόνι
  8. σουσάμι για το γαρνίρισμα
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε βάζοντας τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψάκι με την φλούδα τους και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 50 λεπτά ως 1 ώρα.

  2. 2

    Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

  3. 3

    Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια προσθέτουμε το κύμινο, τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες, τον κόλιανδρο, (σκόνη και τον φρέσκο ψιλοκομμένο) τον χυμό από το λεμόνι και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι, πιέζοντας τις γλυκοπατάτες να γίνουν πουρές.

  4. 4

    Όταν το μείγμα έχει γίνει ομοιόμορφο το βάζουμε στο ψυγείο μια ώρα περίπου για να δέσει.

  5. 5

    Βγάζοντας από το ψυγείο η υφή της ζύμης θα πρέπει να έχει μια πιο κολλώδη υφή. Αν σας φαίνεται αρκετά υγρή ακόμα, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.

  6. 6

    Βάλετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς και αφού λαδώσετε ένα ταψάκι, με την βοήθεια δυο κουταλιών παίρνετε από το μείγμα με το ένα κουτάλι και σπρώχνεται με το άλλο να πέσει πάνω στο ταψί δημιουργώντας μια μικρή μπαλίτσα.

  7. 7

    Στην συνέχεια πασπαλίστε τα φαλάφελ με το σουσάμι και ψήστε τα για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Η γλυκοπατάτα είναι εξαιρετικό λαχανικό: έχει εκπληκτική γεύση και είναι ιδιαίτερα θρεπτική. Φανταστική συνταγή, ιδιαίτερα κατάλληλη για να δοκιμάζουν και τα παιδιά καινούριες γεύσεις. Θα την φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία...

Από

manewcook
manewcook @manewcook
στις
,Ελλάδα
Με λένε Μαρία και είμαι από την Κρήτη! Για την ακρίβεια είμαι και μισή από τον Πειραιά. Μου αρέσει να διαβάζω, να ασχολούμαι με το Ίντερνετ και εσχάτως να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά! Δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σπορ, μέχρι τις αρχές του 2015, οπότε και μετακόμισα στην Αθήνα και έσμιξα με τον άντρα μου, που μέχρι τότε οι δουλειές μας μάς κρατούσαν μακριά! Με λες και μετανάστη από αγάπη! Άργησα λίγο να πάρω μπρος με τη μαγειρική και νιώθω ακόμα νεούδι, αλλά τι να κάνουμε; οι συνθήκες! (Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια! Τα ξένα χέρια είναι μαχαίριααα! Οπα! Μισό να κλείσω την παρένθεση γιατί ξέφυγα!) Ήταν όμως να μην πάρω μπρος! Τελικά η μαγειρική και ειδικά η ζαχαροπλαστική είναι έρωτας! Του μπι κοντινιουντ! ;)
Δες περισσότερα