κύρια φωτογραφία συνταγής Απίθανα μελομακάρονα!
ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
,ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή της γιαγιάς μου που έχει ξετρελάνει πολύ κόσμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

https://www.youtube.com/watch?v=QsxnBCSMiMM

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 λεπτά
Περίπου 80 μελομακάρονα
  1. 1/2 κιλό ελαιόλαδο
  2. 250 γρ. πορτοκαλάδα
  3. 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  4. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  5. 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  7. 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  8. 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  9. 500 γρ. ζάχαρη
  10. 2 κιλά αλεύρι
  11. Για το σιρόπι
  12. 1 κιλό μέλι
  13. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  14. 1 ποτήρι νερό
  15. Για το γαρνίρισμα
  16. 500 γρ. καρύδια τριμμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.

  2. 2

    Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα.

  3. 3

    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω περίπου 30 λεπτά.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά.

  5. 5

    Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα), ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.

  6. 6

    Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (93)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Θεωρώ ότι η ποσότητα της κανέλας και του γαρύφαλλου είναι υπερβολική γιατί αυτά τα δύο υλικά έχουν την ιδιότητα να πικρίζουν τη γεύση του γλυκού.

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ