Απίθανα μελομακάρονα!
Πρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή της γιαγιάς μου που έχει ξετρελάνει πολύ κόσμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
https://www.youtube.com/watch?v=QsxnBCSMiMM
Υλικά
-
1/2 κιλό ελαιόλαδο
-
1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
-
250 γρ. πορτοκαλάδα
-
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
-
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
-
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
-
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
-
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
-
500 γρ. ζάχαρη
-
2 κιλά αλεύρι
-
Για το σιρόπι
-
1 κιλό μέλι
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερό
-
Για το γαρνίρισμα
-
500 γρ. καρύδια τριμμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
-
2
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ταψί με λαδόκολλα.
-
3
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω περίπου 30 λεπτά.
-
4
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά.
-
5
Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα), ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε.
-
6
Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Σχόλια (93)