Α-πίθανα μπράουνις
Νόστιμα μπράουνις με καρύδια ή ότι άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε !
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και απολαμβάνουμε ζεστό! Είναι πολύ νόστιμο και σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
-
300 γρ βούτυρο
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι (χωρητικότητας 300ml) γεμάτο ζάχαρη κρυσταλλική
-
0.5 ποτήρι σκόνη κακάο ζαχαροπλαστικής, όχι για ρόφημα
-
1 ποτήρι αλέυρι
-
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
-
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
-
150 γρ μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον 60% κακάο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κυβάκια περίπου 0.5 Χ 0.5 εκατοστά.
-
2
Αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς να γίνουν σχεδόν σκόνη.
-
3
Λιώνουμε το βούτυρο σε μπέν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός.
-
5
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη βανίλια μεταξύ τους, και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα αυγό - ζάχαρη.
-
6
Προσθέτουμε την σοκολάτα σε κυβάκια και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
-
7
Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί περίπου 30 Χ 35 εκατοστών, και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρμο στου 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Σχόλια (2)